Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Madagaszkár-ház a vadasparkban

A Szegedi Vadaspark egyedülálló vállalása nyomán létrehozott Madagaszkár-házban vöröshasú makik, fosszák, Dumeril-boák láthatók.
A Madagaszkár-ház létrehozását a szegedi önkormányzat és a Szegedi Vadasparkért Alapítvány tette lehetővé. Fotó: Karnok Csaba
Madagaszkáron pusztítják az őserdőket, mind kisebb területre szorul vissza a különleges vadállomány. A szigetet körbevevő mélykék tengerbe vörös csíkok törnek utat a szárazföldről – mutatják repülőgépes felvételek: az erdőirtások nyomán a csapadékkal a kopasszá vált hegyekből lemosódó föld. A szigetnek magyar vonatkozása is van: Benyovszky Móric a benszülöttek királya lett egykoron a szigeten.

A Szegedi Vadaspark egyedülálló vállalása nyomán létrehozott Madagaszkár-házban vöröshasú makik, fosszák, Dumeril-boák láthatók. – Madagaszkár-programunk fontosságát jelzi: az itt születendő fiatal állatokkal közvetlenül a madagaszkári kormány rendelkezik – hívja föl a figyelmet Veprik Róbert megbízott igazgató. Az itt világra jövő fiatal állatokat visszatelepíthetik Madagaszkárra. Az intézmény pénzt gyűjt a madagaszkári vadvédelmi programra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok a Himaláján

Észak-Indiában és a Himalájában járt társaival tavasszal a Tóth István, a Szegedi Felsővárosiak… Tovább olvasom