Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Mága rosszul lett, az áram elment

Tizenötezren nézték végig szombaton Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgáláját Kübekházán, ahol Mága Zoltán hegedűvirtuóz rosszul lett előadás közben, és az áram is többször elment.
Lovas fogaton érkeztek a szereplők. Fotó: Schmidt Andrea
Az ország legnagyobb szabadtéri operettgálájára tódult a nép szombaton. A kübekházi főtér több órával a kezdés előtt benépesült, de senki sem unatkozott, hiszen a négy órakor befejeződött főpróba után zenés produkciók szórakoztatták a várakozókat. Ahogy múlt az idő egyre több külföldi rendszámú autó gördült be a sportpályán kialakított parkolóba.

– Európaivá váltunk – jegyezte meg Molnár Róbert kübekházi polgármester, az operettfalu alapítója, amikor leszállt az egyik fiákerről, amivel a fellépőket szállították a színpadig. Mint az elmúlt hét esztendőben, úgy most is óriási volt a várakozás: az óvatosabbak hátukon cipelték a sámlit, hokedlit, karosszéket. Jól tették, hiszen a későn jövőknek már nem jutott pad.

Minden készen állt, hogy felcsendüljenek Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Huszka Jenő slágerei. Fischl Mónika adta meg az alaphangulatot Marica grófnőjével, majd Kovácsházi István, Vadász Dániel, Szendi Szilvi és Peller Károly is bemutatkozott. Mága Zoltán hegedűművész húrszaggató játékát és az Angyalokat nagy ovációval ünnepelte a közönség.

A gála félidejénél azonban Mága Zoltán odahajolt egyik angyalához, mondott valamit a zenészeknek, és hirtelen elhagyta a színpadot. A néhány méterre álló kocsijához rohant, és vadul keresni kezdett valamit. Bényi Ildikó műsorvezető annyit közölt a közönséggel, hogy a hegedűvirtuóz rosszul lett. Rövid szünetet rendeltek el.

– Több koncertem volt a napokban: szombaton hajnali háromig rendeztünk itt a helyszínen, majd délután Gyomaendrődön léptem fel. Kimerültem. Sajnálom – közölte a művész, és tovább kutatott az autójában. Az orvosi szolgálat vezetője, Lóczi Gerda lapunknak elmondta: Mága nem kérte, hogy vizsgálják meg.

Az emberek türelmetlenül várták már a folytatást, amikor fél óra elteltével Mága Zoltán újra megjelent a színpadon: „Ahogy látják, élek!" – mondta, s játszani kezdett. Nem sokkal később elment az áram. Ez többször megismétlődött a közel négy és fél órás gálán.

– Áramszünet már a Moulin Rouge-ban is előfordult – jegyezte meg a szegedi Csengeri Ottília. A mulató énekes dívája fantasztikus kisugárzásával magával ragadta és elvarázsolta az operettfalu vendégeit.

Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűsöljön lapunkkal ma a Partfürdőn!

Soha jobb időpontra nem szervezhettük volna a Délmagyarország fürdőpartyját, mint mára, amikor az… Tovább olvasom