Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Magabiztos jelöltek indulnak Csengelén

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Csengelén.
Csengelén két polgármesterjelölt közül választhatnak október elsején. Sánta Ferenc a jelenlegi polgármester 1994 óta irányítja a települést, idén – ahogy eddig is – független jelöltként indul.

Sánta Ferenc úgy gondolja, hogy az elmúlt években sikerült olyan lépéseket tennie, amikre már évtizedek óta vártak a lakosok, ezért történelmi jelentőségűek a település életében. – Elkészült két forgalmi út, az egyik Kiskunmajsával, a másik Jászszentlászlóval köti össze Csengelét. Emellett felépült a katolikus Szent Imre- templom is – mondja Sánta Ferenc. A polgármester úgy gondolja, hogy község folyamatosan fejlődik. Kiemelte, hogy az összes utca szilárd burkolatú, valamint hogy a közeljövőben megindul a csatornázás is. Szerinte a lakosok figyelembe veszik, mi mindent tett az elmúlt 12 évben és neki szavaznak bizalmat.

Most először indul a polgármesteri posztért a független Agárdi Vidor. Csengelén nőtt fel, Jászszentlászlón dolgozott főkertészként, majd Kecskeméten élt, s most visszaköltözik szülőfalujába.
– Nagyon sokan ismernek és elismerik a munkámat, többen is megkerestek, hogy irányítsam én a települést – magyarázza Agárdi Vidor. Úgy gondolja, a faluban sok a belső ellentét, és a lakosok többsége változást szeretne. Elsősorban a tanyán élőkön segítene, a rászorulóknak mobiltelefont adna. Agárdi Vidor szerint Csengelén a kistermelők többsége nem ismeri az értékesítési lehetőségeket, ezért szakmai támogatást nyújtana nekik. Bár hosszú évekig nem élt Csengelén, mégis úgy érzi, megválasztásának jó esélye van.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mese a szegedi belvárosban

Szinte hihetetlen eset történt csütörtök este a szegedi belvárosban: egy idősebb hölgy… Tovább olvasom