Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Magánnyomozó is figyeli Szeged közútjait

Szeged - Nap mint nap a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. száz embere takarítja a város másfélszáz kilométernyi közútját géppel és kézi erővel.
Nemcsak az időjárás nyomait kell eltüntetniük, hanem a teherjárművekét is. Rengeteg helyen ugyanis az építkezésekről munkagépek hajtanak fel az úttestre és a járdára. A sarat és homokot az önkormányzati társaságnak többletköltségébe kerül eltávolítani.

A Móravárosi körúton is lesz mit eltüntetni az útról, járdáról Fotó: Frank Yvette

Ezért a környezetgazdák igyekeznek felvenni a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal, hogy időben gondoskodjanak a közterületek megtisztításáról. Szükség esetén tőlük meg is lehet rendelni a locsolóautót vagy a seprőgépet, a szakemberek és a gépek munkáját pedig óradíjban számítják fel.

Eddig idén húsz megrendelést vett fel a diszpécserszolgálat külön takarításra. Legutóbb Algyőn dolgoztak – tudtuk meg Bakacsi Zoltántól, a kft. szállítási osztályvezetőjétől. Az együttműködés viszonylag zökkenőmentes, eddig nem kellett büntetni. Ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, a környezetgazdák járművezetői mindig jelzik a központnak, ha valahol sárfelhordást találnak az úton. A munkájukat két magánnyomozó is segíti. Ők más rendészeti feladataik mellett – például az illegális szemétlerakókat figyelik – bejelentik a nyomokat és azt is kivizsgálják, melyik cégtől származik a szennyeződés. Ennek nyomán nemcsak a takarítást végzik el a közterület-fenntartók, hanem a bírság mellé a takarítási díjat is kiszámlázzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a szalmaszínház

A tavalyinál kétszer nagyobbra, százhetven négyzetméteresre építik a szegedi karácsonyi vásár Dóm… Tovább olvasom