Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Magyar Gárda: élénk érdeklődés

Szeged - Csongrád megyéből mintegy 3-400-an jelentkeztek a Magyar Gárdába, közülük várhatóan harmincan tesznek esküt vasárnap Budapesten a Hősök terén.
– Pontos adatok még nincsenek, csak pénteken tudok arra a kérdésre válaszolni, hogy Csongrád megyéből eddig mennyien jelentkeztek a Magyar Gárdába, és közülük mennyien tesznek esküt vasárnap Budapesten, a Hősök terén – nyilatkozta lapunknak Tóth Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezetének elnöke, a Magyar Gárda tagja.

Bírálatok balról és jobbról

A Magyar Gárda megalakulását a magyar demokrácia szégyenfoltjának nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester pedig rossz ötletnek nevezte.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Gárdát tízen alapították, augusztus 25-én a budai Várban 56 gárdista tett esküt. A vasárnapi eskütételre „minden megyéből a rendezvényre érkeznek azok, akik legelőször és leginkább szerettek volna a Gárda tagjai lenni" – olvasható a Gárda honlapján.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda elnöke nem erősítette meg azokat a lapinformációkat, amelyek szerint vasárnap délután pontosan hatszázan tesznek esküt. Az elnök azt mondta, megyénként és a fővárosból 20-30 gárdajelöltet várnak, azaz lehet, hogy hatszáznál kevesebb taggal bővül a Magyar Gárda, „de Csongrád megyében az átlagosnál nagyobb az érdeklődés". Vona Gábor hozzátette, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, Wittner Mária ezúttal más elfoglaltsága miatt nem vesz részt a rendezvényen, Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere más ismert személyekkel viszont ott lesz.

Az ugyancsak Magyar Gárda-tag szegedi Kaszab Adonisz főszervező azt mondta, belső szabályzatuk értelmében eskütétel előtt a gárdajelöltek nem nyilatkozhatnak, utána is csak külön engedéllyel. Ezzel magyarázta ő is és Tóth Péter is, hogy Csongrád megyei gárdajelöltekkel nem beszélhettünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Elvis-imitátor

Szeged - Édesanyja nevezte be a szegedi Várkonyi Zoltánt az egyik kereskedelmi tévécsatorna zenei… Tovább olvasom