Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Magyar népzene: köszöni, jól van

Szeged – Petőfitelepen a művelődési házban rendezték meg a XVI. Országos és Térségi Népzenei Minősítő Versenyt. Megnéztük, hogy „érzi magát" a magyar népzene. Szerencsére egészséges.
Kötelezővé kellene tenni. Illetve mégsem, nincs rá szükség. Egyszerűen csak el kell vinni a gyerekeket egyszer egy ilyenre, utána már menni fognak maguktól. És legközelebb viszik a szülőket is, s a haza, lám, egyből fényre derül.

Az utópisztikus gondolatfolyam a XVI. Országos és Térségi Népzenei Minősítő Versenynek köszönhető, amelynek szegedi állomását a hétvégén tartották Petőfitelepen a művelődési házban. A színpadon amatőr hagyományőrző együttesek, hangszeres és énekes szólisták váltották egymást. Az amatőrségük azonban csak addig tartott, ameddig felkonferálták őket. Ahogy elkezdték műsorukat, a szereplők egyből profivá változtak át, s csak a csillogó szemük és az izgalomtól pirosló arcuk „árulkodott" arról, ők szerelemből, lelkesedésből, az együtt zenélés, éneklés öröme miatt adják elő produkcióikat.

Népzenei minősítőn járt a delmagyar.huA magyar népzene kitűnő egészségnek örvend. Művelőik sokat tettek azért, hogy ez így legyen. Kitartást, erőt nekik a további sikeres fellépésekhez!

Hasonló rendezvény legközelebb április 9-én lesz Csongrádon a művelődési házban, a meghívásos Aranypáva Gála Nagydíjas verseny. Írják be a naptárukba, érdemes lesz elmenni rá!

Olvasóink írták

  • 2. kadnarv 2011. március 18. 07:25
    „Április 3-án az Aranypáva díjas Újszentiváni Hagyományörzők várják szeretettel a Civil Házban a népzene kedvelőit.”
  • 1. fili-busz 2011. március 14. 21:41
    „Ennek szívből örülök.
    Gratula!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálozó zsombóiak

Zsombó - Bár a báli szezon lassan a végéhez közeledik, Zsombón az idei rendezvényeknek még csak a… Tovább olvasom