Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Magyar Örökség díj a Somogyi-könyvtárnak

Az elismerésről szóló oklevelet Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója vette át szombaton Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.
Magyar Örökség díjat kapott a Somogyi-könyvtár. Az elismerésről szóló oklevelet Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója vette át szombaton Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

A díjátadó ünnepségen Szőkefalvi-Nagy Erzsébet főkönyvtáros, az intézmény korábbi igazgatója méltatta a könyvtáralapító Somogyi Károly érdemeit és a bibliotéka értékeit. A Magyar Örökség díjat évente négy alkalommal ítélik oda, esetenként hét személy vagy intézmény részesül az elismerésben. A díj alapításának céljáról, az odaítélés szempontjairól szóló internetes oldal előszava Klebelsberg Kunó egykori kultuszminisztert idézi: „Soha irodalomra és tudományra (kultúrára) olyan szent feladat nem várt, mint ma, nemzetünknek ebben a lelki válságában.

Megmutatni nemzeti múltunkban, nemzeti géniuszunkban az örök értékeket, ennek révén növelni az önbizalmat, az önbecsülést, figyelmeztetni a nemzeti hibákra, fejleszteni a nemzeti erényeket, saját értékének öntudatára ébreszteni a magyart: ez a szent feladat." A díjazottak között eddig mindössze három könyvtár szerepelt: a budapesti székhelyű Országos Széchényi Könyvtár, a Genfi Magyar Könyvtár és a marosvásárhelyi Teleki Téka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január elejére ígérik az új buszokat

Január elejére ígérik az új buszokat
December elején jelentették be, hogy napokon belül forgalomba állnak az első új, alacsonypadlós Scania buszok. Tovább olvasom