Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Makón a legdrágább a benzin a megyében

Csongrád megye települései közül néhány hete újra Makón a legdrágább az üzemanyag. A tavaly megnyílt makói Tesco-kút letörte ugyan egy időre az árakat, de a tranzitforgalom növekedése újra emelkedést hozott, most a benzin tizenöt, a dízelolaj huszonegy forinttal drágább itt, mint a legolcsóbb településen, Székkutason. Szegeden belül is érvényesül a tendencia: a román határ felé többe kerül a nafta.
Az elmúlt nyáron fellélegezhettek a Makón és környékén lakók, hiszen a Tesco-kút megnyitásával tizenöt-húsz forinttal is csökkent az üzemanyag ára, ami korábban komoly terhet jelentett az itt élőknek, hiszen egy tank üzemanyagért csaknem kétezer forinttal kellett többet fizetni a megye délkeleti sarkában, mint mondjuk tíz kilométerrel északabbra. Románia uniós csatlakozásával megtöbbszöröződött a forgalom. Emiatt dönthettek úgy a makói kúttulajdonosok, hogy a megye más településeihez képest 20-22 forinttal adják drágábban a benzint és a dízelt.

Szerbiában megéri tankolni

A nyaraló szezon előtt ismét a háromszáz forintot közelíti Magyarországon a 95-ös benzin ára. Szegeden 286 forintért is árulják a hazánkban legnépszerűbb üzemanyagot. Szerbiában ezzel szemben 81 dinárba kerül a 95-ös benzin, ami átszámítva 246 forint. A negyven forintos árkülönbség 50 literes tank esetén kétezer forint megtakarítást jelent annak, aki a határ másik oldalán tankol.

– A szegedi Tescóban vásároltam, és kaptam egy utalványt, amivel 10 forinttal olcsóbban tankolhatok az üzletlánc kútjainál. Kis spórolás reményében elautóztam Makóra, és döbbenten tapasztaltam, hogy itt a kedvezménnyel együtt is öt forinttal drágább a benzin, mint a megyeszékhelyen – összegezte tapasztalatait a szegedi Molnár István, aki felhívta a figyelmet arra: a Tisza-parti városban még azonos cégnév alatt is a Makóhoz közelebb eső kutaknál egyre drágább a benzin.

A benzinkutak tegnapi, hivatalos közlései szerint a Dorozsmai úti Mol-állomásnál 279, a Csongrádi sugárútinál 282, a Makai úton pedig már 286 forintba került a 95-ös literje, ugyanígy növekvő tendencia figyelhető meg a dízelolaj esetében is, amit a Dorozsmai úton 251, a Makai úton pedig 255 forintos literenkénti áron kínáltak. A makói 95-ös benzin holtversenyben az ásotthalmival a megye legdrágábbja, tegnap 292 forintért mértek egy litert, a dízel literje pedig egységesen minden állomáson 265 forintba került.

A legolcsóbb üzemanyagot tegnap Székkutason kaphatták a vásárlók a megyében, a 95-ös egy literje 277 forintba, a dízelé pedig 244 forintba került, egyébként a mórahalmi benzinkúton is ennyiért mérték az olaj literjét. Nem olcsó a tankolás azonban Csongrádon, a város kútjaiból mért benzinért 290, a dízelért pedig 260 forintot kérnek a tankolóktól, míg Szentesen a 95-ös ára a Tescónál 286, a másik két állomásnál pedig 288 forint volt, a dízelt 259-ért mérték.


Csütörtöktől újra drágul

Bruttó 4 forinttal emeli a gázolaj és bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtöktől a Mol. A cég legutóbb egy hete emelte a benzin árát 5 forinttal. A gázolaj árát április végén változtatták, akkor csökkentették 2 forinttal. A mostani emeléssel a benzin átlagára 290 forint körül alakul, de a kutaknál 10-15 forintos különbséget is tapasztalhatnak a vevők. A gázolaj átlagára 255 forint körül lesz. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József-iskola Budapesten

Szeged díszpolgára, a tavaly októberben elhunyt világhírű operaénekes, Gregor József nevét vette fel… Tovább olvasom