Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Máltás milliók szegedieknek

Ünnepi találkozóval emlékeztek meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi csoportjának alapítói, tagjai, segítői, támogatói szombaton arról, hogy tíz esztendővel ezelőtt költözhettek az újszegedi Gondviselés Házába.
A szegedi máltai csoport 1995 novemberében lelt otthonra a Csanádi utca 9.-ben. Sokrétű karitatív tevékenységük során mintegy 120 ezer órát dolgoztak a támogatásra szoruló szegediek és környékbeliek megsegítésén, aminek eredményeként összességében 100 millió forintnál is nagyobb értékű adományhoz juttatták a nehéz sorsúakat. A máltaisok évente közel ötezer embernek juttatnak ruhát, cipőt. Krízishelyzetekben rendkívüli adománygyűjtésekkel segítenek az árvízkárosultaknak, rendszeres támogatói a határon túli magyaroknak. A szegediek közül különös gondot fordítanak a gyermekekre, idősekre, hajléktalanokra.

Évekig rendeztek nyári táborokat fogyatékos gyermekeknek, 1993 óta minden esztendőben megtartott karácsonyi ünnepségeiken már ezernél több kicsit ajándékoztak meg. Az 1998-as tanévtől folyamatosan biztosítanak a Hóbiárt bisztró támogatásával ingyenebédet diákoknak (mostanra már 35 főnek). Évekig tartottak egészségügyi előadás-sorozatokat a Gondviselés Házában idős embereknek és gondozóiknak. A hajléktalanokat folyamatosan ruházzák, télidőn évek óta visznek nekik a város különböző helyeire esténként meleg teát, élelmet, jó szót. Teszik mindezt emberbarátságból, ingyen, csendesen és folyamatosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pavlovits Dávid lemezfelvételre is felkérést kapott

Komoly szakmai sikert hozott az amerikai koncertkörút a szegedi gitárművész és komponista, Pavlovits… Tovább olvasom