Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Mangalicatalálkozó a magyar-szerb határzárnál

Mangalicatalálkozó a magyar-szerb határzárnálA vajdasági mangalicák a határzár tanulmányozása után a tranzitzóna felé indultak el. Fotó: Kuklis István
Röszke - Négy kifejlett mangalica tett látogatást a röszkei határzárnál a napokban. A vajdasági sertések megszemlélték a kerítést és a gyorstelepítésű drótakadályt, majd elégedett röfögéssel a tranzitzóna felé vették az irányt.
Az éppen szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák nem kísérték fel őket a határ közelébe, hiszen szakértő szemekkel egyből kiszúrták, hogy nem malacbőrbe bújtatott migránsokkal van dolguk, akik menedékkérelmet akarnak benyújtani a tranzitzónában.

A magyar–szerb határ közelében dolgozó vajdasági gazdák – állapítottuk meg – örülhetnek a malacok számára áthatolhatatlan határzárnak, hiszen a röfiket így nyugodtan szabadon tudják engedni gazdaságukból, azok nem tudnak messzire elkóricálni, a szögesdrót akadály visszafordulásra kényszeríti őket. A mangalicák az éles drótok alapos áttanulmányozása után megértették, hogy nem lenne tanácsos belegabalyodniuk a pengékbe, így ezen a napon nem lett kolbászból a kerítés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megadóztatná a fideszes kiskirályokat az Együtt

Az Orbán-rezsim bukása után kivizsgálja az Együtt a Lázár Jánoshoz köthető, óriásdaruval épített vadászkastély ügyét, amihez közel 19 ezer hektár tartozik - mondta Nagy Sándor, az Együtt szegedi választókerületi elnöke. Tovább olvasom