Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Mao, Tokio Hotel, Ízi Rájder

Aki kevés pénzből egyéniséggé szeretne válni, a szokványos fehér atlétatrikók helyett vásároljon vicces vagy meghökkentő felirattal ellátott pólókat. Filozófiai mélységekbe juthat, olcsón egyéni és dizájnos lehet az, aki feliratos pólókat hord. Garantált a siker, esetenként a megbotránkozás is.
A vicces pólón nem márkajelzés, hanem üzenet szerepel Fotó: Schmidt Andrea
„A nők felsőbbrendűek. Rengeteg okos férfit láttam buta libával, de még egyetlen okos nőt sem láttam buta pasival". Filozófiai mélységekbe juthat, valamint olcsón egyéni és dizájnos lehet az, aki az unalmasnak tűnő fehér trikó helyett a fentihez hasonló feliratokkal ellátott pólókat vásárol.

– Főként a fiatalok keresik ezeket. Idősebbek is előszeretettel viselik viszont az „Ízi Rájder" jelmondatot az Üvegtigris című film óta. Kedvelt az „Azért iszok sört, hogy ne legyen vízköves a torkom" is – tudjuk meg Ötvös Bettitől, aki a Cserepes sori piacon árul ilyen ruhadarabokat. A legtöbben még mindig zenekarokat népszerűsítenek pólóikon, a Tokio Hotel nevű tinizenekar a favorit a 8 és 25 éves lányok között. Ők 1000 forintért tárgyiasíthatják rajongásukat. Kevesen szánják ajándékba a felsőt, akad, aki rögtön felveszi és abban távozik.

A Kárász utcai Eldorádó, nevéhez méltóan, az ilyen pólók kincsesbányája. Az egyiken az ismert sarló-kalapács motívum szerepel, ám a kalapács
Guminő, miniszterelnök

Kedvencünkké vált az alábbi megállapítás: „ Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé". Durvának találtuk viszont a „A pofádat befogod, ugye?" feliratot, illetve így, választások környékén a „Menjél el a te országodba!" és a „Bérgyilkos" üzenetet is. Utóbbi ugyanis így folytatódik: „Miniszterelnököt is vállalok".  
helyén mikrofon van, alatta pedig a „Freedom", azaz Szabadság felirat olvasható. Egy másikon Che Guevara látható, apró South Park-figurának maszkírozva. Sőt Jézust ábrázoló póló is felfedezhető. Ötezerről vannak leértékelve. – Ezek nem hordoznak politikai vagy vallási üzenetet – mondja Óvári Nóra eladó. Ezzel Módra Róbert is egyetért, ő nemrég egy Mao Ce-tung portréjával díszített példányt vásárolt.

– Néhányan szóvá tették, szerintük nem kellene ilyet hordanom, ennyi erővel horogkeresztet is festhetnék a hátamra – meséli. – Lehet, hogy merész, viszont nem jön veled szemben az utcán. Ezért főként az alternatívabb beállítottságúak között népszerű – világosít fel Nóra. – Ne a márka legyen már a pólóra írva, az szerintem gáz – folytatja. – Akkor már inkább legyen mondjuk egy szigorú tekintetű manó, fajanszon üldögélve. S ha már itt tartunk, nagyon hiányolunk egy Kádár– Brezsnyev összecsókolózóst is. Közben azokkal is egyet tudunk érteni, akik már túlzásnak tartják ezeket az alkotásokat.

Nem hétköznapi pólókat az interneten is lehet rendelni, például a tomcatpolo.hu oldalon. Aki saját magáról szeretne közérdekű információkat megosztani másokkal, választhatja a „Nem újraélesztendő" jelzésűt. Bátrabb lányok gardróbjának elmaradhatatlan része lehet az „Én dugok a pasiddal" feliratú darab.

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarékon a szegedi kórház

Lapunk információja szerint hatvan-hetven embert küldtek el tegnap a nemrégiben két és fél milliárd… Tovább olvasom