Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Már 1200 fős a szeretet kórusa

Minél nagyobb kórust szeretnének alkotni pénteken a szegedi ovisok, szüleik és az óvodai dolgozók. A Dóm téri alaprekord felállításhoz bárki csatlakozhat. A szeretet kórusa tizenkét közismert karácsonyi dalt énekel el.
Alaprekord felállítására készülnek a szegedi óvodások pénteken délután. Magyarország legnagyobb szeretetkórusát szeretnék kialakítani. A kisgyerekekhez az óvodai dolgozók és a szülők is kapcsolódnak a hét utolsó munkanapján háromnegyed négytől a Dóm téren. Lóczi Tünde óvodaigazgató elmondta: tavaly már felállítottak egy alaprekordot a szegedi óvodások. Ez azonban pontosan egy évvel ezelőtt a gyertyagyújtáshoz kapcsolódott. Akkor a körben álló gyerekek egy óra alatt 425 gyertyát gyújtottak meg.

– Az idén a hagyományt szeretnénk tovább vinni, csak más formában. Ennek a kezdeményezésnek is az a célja, hogy szeretetre, békességre szólítsuk fel az embereket. Ugyanakkor nagyon fontos számunkra a családok összetartása – jelentette ki Lóczi Tünde.

Két szegedi csúcs

Nem először próbálkoznak rekordkísérlettel szegediek vagy a környék településeinek lakói. Még 2003-ban Algyőn, a templomkertnél készítettek hatalmas adventi koszorút. A teljesen feldíszített koszorú össztömege 3,5 tonna volt. A koszorú teljes külső kerülete 20,5 métert tett ki. Egy évvel később Sándorfalván megsütötték az ország legnagyobb kelt kalácsát, ami 131,1 méter hosszú volt.

Megtudtuk: a gyerekek már hetek óta gyakorolják azt a tizenkét karácsonyi dalt, amit előadnak majd Lukovics Gabriella óvodapedagógus vezetésével a Dóm téri adventi koszorú körül. Az ovisok, a pedagógusok, dajkák, konyhai dolgozók és a szülők folyamatosan jelentkeznek a rekordkísérletre. Előzetesen már ezerkétszázan jelezték részvételüket a közös éneklésre. Lóczi Tünde szerint ez a szám akár meg is duplázódhat, hiszen még a helyszínen is lehet csatlakozni az adventi kórushoz. Az alaprekord felállítását Kondé Lajos, a belvárosi plébánia és Kereskényi Sándor református lelkész hitelesíti. A szeretetkórus fellépése előtt a lelkipásztorok pénteken négy órától is a szeretet fontosságára hívják fel a figyelmet a dóm előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bőr alatti jeladó már a jelen

Egyre népszerűbb eljárás a háziállatok chipes azonosítóval való ellátása, de szakemberek szerint még… Tovább olvasom