Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Már 6,3 milliárdos csalással gyanúsítják Czeglédy Csabát

Szeged - A Csongrád Megyei Főügyészség határozatával elutasította Czeglédy Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen irányult - tájékoztatta lapunkat Kopasz Zsolt főügyész.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya csütörtökön folytatólagosan gyanúsítottként hallgatta ki Czeglédy Csabát. A folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatás keretében módosította a gyanúsítottal közölt tényállást további, és így mindösszesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsította meg.

A folytatólagos kihallgatás során módosította a nyomozó hatóság az eddig közölt 3 milliárd forintos vagyoni hátrány értéket, és a nyomozás eddigi adataira figyelemmel a költségvetést ért vagyoni hátrány összege 6 milliárd 294,5 millió forintra változott. A módosítás érintette a gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények időszakát is, így az a jelenlegi bizonyítékok szerint a 2011. és 2017. évek közötti időszak.

A bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt Czeglédy és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárást a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzat hárít, a rendőrség büntet: marad az eltérő behajtási rend a Dugonics téren

Az önkormányzat hárít, a rendőrség büntet: marad az eltérő behajtási rend a Dugonics téren
Hétfőn írtunk arról, hogy az autósok nem tartják be a hétvégi behajtási rendet a Dugonics téren. A témával kapcsolatban több észrevételt is kaptunk, köztük az illetékes szervek válaszait, amelyből kiderül: az önkormányzat hárít, a rendőrség büntet. Tovább olvasom