Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Már csak a kakasülőn van hely a Hegedűs a háztetőnre

Gregor József főszereplésével a májusi előbemutató után ma este 7 órától tartják a Hegedűs a háztetőn igazi premierjét a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadás-sorozatra október végéig már csak a kakasülőre lehet jegyet kapni.
Pataki Ferenc (Percsik), Gregor József (Tevje) és Fekete Gizi (Golde). Fotó: Miskolczi Róbert
A vártnál is nagyobb az érdeklődés a Szegedi Nemzeti Színházban a Hegedűs a háztetőn iránt. A világsikerű musicalt Gregor József főszereplésével, Bal József rendezésében májusban próbálta be a társulat, ám akkor csak előbemutatót tartottak. Sorozatban a ma esti premier után kezdik játszani a produkciót. Október végéig összesen tizennégy előadást tartanak – ezekre a jobb helyek mind elkeltek már, kizárólag a kakasülőre lehet jegyet kapni. A jegyirodában elmondták: megyén túlról, Békéscsabáról, Bajáról, Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról is jönnek csoportok. A szegediek is már az ősszel látni szeretnék a musicalt, pedig az évad végéig folyamatosan műsoron tartják.

– Viszik mint a cukrot, mi pedig annyit játszunk belőle, amennyi a csövön kifér – kommentálta a helyzetet Székhelyi József színidirektor, aki szerint a vidéki színházaknál ritkák ma már az igazán nagy szériák. Most azzal számolnak, hogy a Hegedűs a háztetőn esetében a hatalmas érdeklődés miatt a szezon végéig akár 50-60 előadást is tervezniük kell.

– Edzésben vagyunk, napi két próbát tartottunk, ami sokkal fárasztóbb volt, mint két egymást követő előadás. Az ugyanis annyi, mint egy nagy Wagner-opera – csak ez számomra sokkal élvezetesebb zene. A májusi előbemutató óta mindenki érettebb, nyugodtabb lett, jobban megtalálta magát a szerepében, ami sokat használt a produkciónak – mondja Gregor József, akit barátai, ismerősei is gyakran ostromolnak jegyért. Azokra a napokra, amikorra telt ház van, ő sem tud már szerezni. – Azt szoktam mondani: a jegyiroda a Kelemen utcában van, a miénk egy magánlakás.
Örülök, hogy épp az előadás-sorozatunk idején látható a szegedi várban a Chagall-kiállítás, mert az Oroszországból indult, zsidó származású művész festői világa szorosan kapcsolódik a darabunkhoz. A kettő szinte erősíti egymást. Azt javaslom a közönségnek, előadás előtt nézzék meg ezt a nagyszerű tárlatot.

Kossuth-díjas basszistánk néhány koncert kivételével ősszel szinte csak Szegeden vállalt fellépést, hiszen lesz olyan szombat-vasárnap, amikor négyszer is magára ölti majd Tevje jelmezét.
– Kicsit fájlaltam, hogy megint kevesebb időnk volt a felkészülésre, mint szerettük volna, ezért lóhalálában próbáltunk. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy szép produkciót kapnak a nézők. Én is nagyon szeretem ezt az előadást, boldogan tapasztaltam májusban, hogy a közönség szinte együtt lélegzett, sírt és nevetett velünk. Ez hihetetlenül jó érzés volt – meséli Fekete Gizi, aki Vajda Júliával felváltva játssza a tejesember zsörtölődő feleségét, Goldét. A népszerű színésznő ezekben a hetekben egy másik premierre is próbál: Egressy Zoltán Reviczky című színművének ősbemutatóját október közepén tartják a kisszínházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom