Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Már lehet erdőt telepíteni

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal befejezte a mezőgazdasági területek erdősítésére 2006 nyarán beadott közel kétezer támogatási kérelem feldolgozását.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal befejezte a mezőgazdasági területek erdősítésére 2006 nyarán beadott közel kétezer támogatási kérelem feldolgozását. A gazdálkodók a több mint 19 ezer hektárra igényeltek erdőtelepítési támogatást, túllépve az idén rendelkezésre álló keretösszeget, amely körülbelül 15 ezer hektárnyi erdősítésre elegendő. Ezért az MVH kénytelen volt pontozni és rangsorolni a kérelmeket – közölte az MVH sajtóosztálya.

Azok az ügyfelek, akik most lehetőséget kapnak az erdőtelepítésre, összesen 8,5 milliárd forintot használhatnak fel erre a célra. A pontozás eredménye a hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) már hozzáférhető. Az ügyfél-regisztrációs szám beírását követően az informatikai rendszer megmutatja a támogatott erdőrészleteket: az érintettek megkezdhetik a telepítést. Az MVH az elkövetkezendő napokban minden érintettet határozatban is értesít a támogatási döntésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Államokban is megemlékeztek Gregorról

Nem gyakran fordul elő, hogy szegedi polgárról nekrológot írnak a világlapok. Az elmúlt héten 66… Tovább olvasom