Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Már megint égett a nádas Szegednél, délután újabb terület kapott lángra - látványos fotókat, videót mutatunk a tűzről

Ezúttal az északi oldalon gyulladt fel újabb nagy terület, dolgoznak a tűzoltók. Négy hektáron ég a nádas és a bozótos, írtuk korábban - ez a sokadik tűzeset az utóbbi időben.
Újra nagy területen kapott lángra a nádas Szeged külterületén, ezúttal az északi oldalon. A három hektáron égő tüzet a város hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel. A lánggal égést már megszüntették, folytatják a további munkálatokat - tudtuk meg a katasztrófavédelem honlapjáról.
 
Másodjára, délután Szeged külterületén újabb nádas rész gyulladt fel, ezúttal az északi oldalon. Térkép forrása: CSongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Másodjára, délután Szeged külterületén újabb nádas rész gyulladt fel, ezúttal az északi oldalon. Térkép forrása: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Korábban írtuk:
Szegedi olvasónk, Bazsó Máté a Csillag térről készítette a fotókat, amiket portálunknak is beküldött - szép nagy füst terjeng a látóhatáron. Később további látványos képeket, majd videót is kaptunk a nádastűzről - ezeket Petrács Alex készítette.
 
Látványos fotók a szegedi nádastűzről - GALÉRIA. Fotó: Axefly Vision
 
Fotók: olvasó-tudósító/Bazsó Máté
Nagy területen, mintegy négy hektáron ég a nádas és a bozótos Szeged külterületén - tudtuk meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról.
 
Ezen a térképen megnézhetik, pontosan hol ég a nádas.
Ezen a térképen megnézhetik, pontosan hol ég a nádas.

A város hivatásos tűzoltói mellett Hódmezővásárhelyről hivatásos, Sándorfalváról önkéntes tűzoltók érkeztek a lángok megfékezéséhez. A tűzoltók a lángok továbbterjedésének megakadályozásán dolgoznak. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Megírtuk: Csongrád megyében február végén tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, miután csak február utolsó hetében több mint száz hektár égett le a megyében. Idén már nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. Nem csak az avar kap lángra: februárban szociális intézményben ütött ki tűz Szegeden, a napokban Makón lángolt egy nyolc lakásos társasház. Március 6-án Felgyőn találtak holttestet egy leégett lakóházban.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját fia ölte meg 19 éve a magyar színésznőt - a szegedi Csillagban tölti az életfogytiglant

Saját fia ölte meg 19 éve a magyar színésznőt - a szegedi Csillagban tölti az életfogytiglant
Soproni Áginak vagyona miatt kellett meghalnia. Az eset annyira felkavaró volt, hogy még az… Tovább olvasom