Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Már nem paprikás a hangulat

Talált volna jó megoldást a túl hosszúra sikeredett paprikafüzér ügyére Sándor Zoltán, a kötözést kezdeményező civil egyesület elnöke – ha ott lett volna a Kárász utcán hétfőn.
– Alighanem szétosztottuk volna a füzér négyszáz méterén felüli paprikát – mondta tegnap a Szögedi Felsővárosiak Civil Egyesületének (Szöfce) elnöke. Sándor Zoltán azért telefonált szerkesztőségünkbe, mert tegnapi tudósításunkból úgy vette ki, a hétvégi paprikafűzésben jeleskedett szegediek az önkormányzatot hibáztatják, amiért nem sikerült a teljes, 700 méteres paprikakígyót a sétálóutcán közszemlére tenni.

– Igen jó együttműködésben dolgoztunk, mi civilek, a Paprika Rt., a madzagot rendelkezésre bocsátó kenderfonó és az egész eseményt finanszírozó szegedi önkormányzat – jelentette ki az elnök. – Senkit sem lehet hibáztatni azért, hogy 400 méternél sokkal hosszabb füzér készült el, ezért csak köszönet jár. Ha ott lettem volna hétfőn reggel a Kárász utcán, azt javasoltam volna, hogy vita nélkül vágjuk el a madzagot 400 méternél, hiszen ez a hosszúság is Guinness-rekord. És az sem lehet vita tárgya, hogy az önkormányzat kiteheti vagy nem a Kárász utcán a Chagall-kiállítás molinóit, hiszen ez a művészeti esemény is megérdemli a hírverést. Úgyhogy szerintem nincs semmi baj, nincs fiaskó és senki sem követett el hibát – szögezte le az egyesületi elnök.

Felsőváros országgyűlési képviselőjeként házigazdája volt a paprikafűzési rekordkísérletnek – a sikert is ő jelentette be – Újhelyi István, aki ugyancsak telefonált tegnap. Szinte megismételte a Szöfce-elnök szavait az összes résztvevő és szervező sikeres és zökkenőmentes együttműködéséről és hozzátette: a hétfői Kárász utcai méltatlankodás szóvivői bizonyára nem tudták, hogy a szegedi önkormányzat nemcsak finanszírozta a paprikafűzést, hanem segített, ahol tudott – az utcadíszítést is önkormányzati cég végezte –, és ráadásul minden reklámanyagot eltávolíttatott a Kárász utcáról, hogy a paprikakígyó érvényesülhessen. 400 méteres füzér fölrakásáról szólt a megállapodás – ennyi el is fért. Az utca legvégén a kiállítást hírelő molinóhoz érthető okokból ragaszkodott a városháza: a Chagall-tárlat is valami! – mondta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzik a héten a parlagfű pollenje

A növényvédelmi szolgálat helyrajzi szám szerint bünteti az elhanyagolt földterületek használóit.… Tovább olvasom