Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Már nincsenek házi őrizetben Kumborék

Szeged - A bíróság szabadlábra helyezte a Kumbor-ügy harmadik vádlottját is, így az újrakezdődő büntetőperben már senki sincs rács mögött.
– A Budai Központi Kerületi Bíróság néhány napja megszüntette Kumbor Tibor volt rendőrtiszt és a szír M. R. házi őrizetét, valamint az egyiptomi H. T. előzetes letartóztatását – nyilatkozta lapunknak az első és a harmadrendű vádlott, Kumbor Tibor és M. R. védője, Krajkó Zoltán. A szegedi ügyvéd hozzátette: a bíróság mindhármuk esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, azaz a korábbi sztárnyomozó és a szír férfi Szegedet, az egyiptomi H. T. pedig Mórahalmot egyelőre csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el. Az előbbieknek kéthetente a szegedi kapitányságon, az utóbbinak a mórahalmi őrsön jelentkezni kell.

Mint azt korábban megírtuk, a hónapokig óriási érdeklődéssel kísért ügy 2003. július 9-én kezdődött. Azon a napon a Szegedi Rendőrkapitányság épülete előtt kommandósok fogták el a sztárnyomozó Kumbor Tibor alezredest. A bűnügyi osztály volt vezetőjét és társait a Szegedi Nyomozó Ügyészség, illetve a Csongrád Megyei Főügyészségi Nyomozó Hivatala többrendbeli, bűnszövetségben, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett zsarolással és más bűncselekményekkel vádolta. Az ügyben első fokon még 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) hozott ítéletet: Kumbort és M. R-t 6-6, T. H-t 9 év börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki és hatályon kívül helyezte, egyúttal megállapította, hogy az eljárás rendkívüli módon és indokolatlanul elhúzódott.

A nyomozó ügyészség vezetője, Imolya Imre végig fenntartotta a vádakat, a vádlottak pedig mindvégig tagadtak.

A megismételt, várhatóan jövő januárban kezdődő első fokú tárgyalás egyébként már nem a BKKB-n lesz, az új eljárás lefolytatására a budapesti II. és III. Kerületi Bíróságot jelölték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják a szegedi Olajbányász tér gettóbüféjét

Szeged - Döntött a város, megszabadul az Olajbányász téren csúfoskodó barakképülettől. A tarjáni… Tovább olvasom