Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Már sült a hal a híd alatt

Rekordnevezés érkezett a szegedi halfőző versenyre, melyet szombaton rendeznek. A 10. nemzetközi tiszai halfesztivál már tegnap megkezdődött, a Belvárosi híd alatt sült a hal. Az idén nemcsak a rakpartot és a Roosevelt teret foglalják el a fesztiválesemények, hanem a Stefániát is, ahova kézművesek és borozók települnek.
Finom falat, egyen halat. Fotó: Frank Yvette
Megkezdődött tegnap Szegeden a 10. nemzetközi tiszai halfesztivál. A Belvárosi híd alatt az esős, hűvös, szeles idő ellenére délután már sütötték a halat a lányok. A Roosevelt téren áll az EU-gömbsátor, itt az érdeklődők hasznos információkat szerezhetnek az unióról, a hét végén lesz EU-totó és kvíz is. Akik minden feladattal sikeresen megbirkóznak, sorsoláson vesznek részt, melynek fődíja brüsszeli tanulmányút.

A rakparton a halételekre specializálódott csárdák állították fel sátraikat, ma már mindenki kedvére válogathat a finom falatok közül. Az idén a Stefánián rendezik – közel a vízi színpadhoz – a kézműves kirakodóvásárt és Magyarország tájjellegű borait is itt lehet kóstolni. A játszóteret vásári játékokkal bővítették ki.

Ma délután három órakor rendezik a „Rekordok Napja" elnevezésű natúr erős emberek nemzetközi versenyét. Szlovákok és szlovének is érkeznek a szegedi rakpartra, a magyarok közül Fekete László és fia nem mindennapi produkcióra készül.

A szombati halfőző versenyt az újszegedi oldalon, a Partfürdőn rendezik. Kipper György főszervező elmondta, míg tavaly 124 csapat jelentkezett, tegnap már 133 halételkészítőt regisztráltak. A két part között kishajók szállítják majd az érdeklődőket.


A Mai program

Vízi színpad
15.00: Natúr erős emberek „Rekordok Napja" nemzetközi verseny
18.00: Drink Panthers együttes műsora
19.00: Irigy Hónaljmirigy-koncert
20.00: Drink Panthers együttes műsora
Roosevelt tér, Belvárosi Halászkert
12.00–19.00: EU-gömbsátor: Beszélgessünk Európáról
16.30: Santa Cecilia di Oristano fúvószenekar (Olaszország)
17.30: Néptáncbemutatók

Szegedi dóm
20.00: Templomismertetés
20.15: Orgonabemutató a karzatról
20.30: Jótékonysági orgonahangverseny. Közreműködik: Nagy Péter orgonaművész 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a pénteki tanévkezdés

A pénteki tanévkezdés miatt a kollégisták már ma beköltöznek a diákotthonokba. Az évnyitó időpontja… Tovább olvasom