Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Már szombattól kinevezték az új cégvezetőket

Szeged - Az MSZP kivonult a cégvezetők leváltásról szóló szavazásról. Kozma József szerint szégyenletes komédia zajlik. Az Árpád nevelőotthon nem költözhet Tápéra.

Összefoglaló: 9 órától 20.30-ig tartott a közgyűlés. A Fidesz-KDNP döntésének megfelelően zátz ülésen tárgyalták a nyolc önkormányzati cég vezetőjének leváltását.

A szavazáról az MSZP frakció kivonult, mert szerintük vállalhatatlan, hogy olyan embereket neveznek ki önkormányzati cégek élére, akiket sem bizottság, sem a közgyűlés nem ismer, nem hallgatott meg. Az új cégvezetők már mától: a Szegedi Városkép Kft. vezetője Licsicsányi Ilona minőségbiztosítási auditor, keramikus, divattervező, a Szeged Pólus Kft.-é Pacza József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. korábbi beruházási igazgatója. A Szegedi Vásár és Piac Kft. élére Nagy László falugazdász, az IKV Zrt. élére Tápai Péter magasépítő technikus, a Szegedi Közlekedési Társaság élére Tóth István Tibor, az SZKT korábbi vezetője, a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. élére Zelena András, az Ópusztaszeri emlékpark sajtókapcsolati felelőse, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. élére Makrai László biológus, volt fideszes önkormányzati képviselő, és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. élére Dér Natália közgazdász kerül. A korábbi cégvezetők december 31-ig maradnak, tehát kettős cégvezetés lesz, kivéve az IKV élén. Németh Istvánt – csak őt - december 11-i hatállyal felmentették.

Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjénekindoklása szerint azért kellett felmenteni a cégvezetőket, mert az átvilágító bizottság nem tud dolgozni, Botka László mondvacsinált indokokkal húzza az időt, és így fennáll a lehetősége, annak hogy iratok tűnhetnek el.

Az Árpád nevelőotthon – Szentistványi István (LMP) szavazatával - nem költözhet Tápéra. Nagy Sándor elmondta: ha nem rendelkeznek a már kifizetett uniós előleg visszafizetéséről és nem indokolja meg jól az önkormányzat, hogy miért nem valósult meg a beruházás, akár 5 évre is kizárhatják Szegedet minden uniós pályázatból. Az előlegről pedig Juhász Gyula előterjesztése nem rendelkezik, sőt szerinte más célra is lehetne használni az épületet.

Az MSZP politikusai érzelmi húrokat pengettek az ügy vitjájában, Juhász Gyula a nyitáshoz szükséges engedély hiányára és Tápé lakóira hivatkozott - ők ugyanis nem akarják a nevelőotthont.

A képviselők döntöttek Bohács Zsolt Mars térrel kapcsolatos indítványáról, így elvileg nincs már akadálya, hogy az NFÜ átutalja Szegednek a támogatást.

Megszavazták a kismamabérletet, és hogy ingyen lehessen parkolni a rakparton. Illetve díjemelésekről is döntöttek.

20.30
: A Fidesz-KDNP és a Jobbik megszavazta a 8 önkormányzati cégvezető leváltását. A kettős cégvezetés 7 cég esetében december 31-ig lesz érvényben. Kivéve az IKV élén, ahol Németh Istvánt már a szombati nappal, december 11-i határidővel felmentik.

20.10: Zárt ülésen szavaznak a cégvezetőkről. Az MSZP frakció kivonul a teremből, mert - mint Kozma József frakcióvezető fogalmaz a sajtónak - szégyenletes komédia zajlik. Olyan cégvezetőket akar megválasztani a Fidesz-KDNP és a Jobbik, akik sem bizottsági ülésen, sem a közgyűlés előtt nem mutatkoztak be, róluk semmit nem lehet tudni - mondja.

Galéria kép
19.40: Megszavazzák a kismamabérletet, és Szentistványi István szavazatával Juhász Gyula javaslatát, hogy a nevelőotthon ne költözzön Tápéra. Botka Szeged nevében bocsánatot kér a 16 fiútól.
Nagy Sándortól megtudjuk: ha nem rendelkeznek a már kifizetett uniós előleg visszafizetéséről és nem indokolja meg jól az önkormányzat, hogy miért nem valósult meg a beruházás, akár 5 évre is kizárhatják Szegedet minden uniós pályázatból. Az előlegről pedig Juhász Gyula előterjesztése nem rendelkezik.

19.31: A 2011-es költségvetési koncepciót nem fogadták el, és az önkormányzati cégek beszámolóját sem (13 igen és 16 tartózkodás).

19.29: A Mars térrel kapcsolatos Bohács-féle indítványt is elfogadták.

19.27: Beruházásokhoz – lézer, gázerőmű - szükséges előterjesztéseket megszavazták, elfogadták az egészségügyi integrációról szóló beszámolót. Elfogadták a lakbérről és az adórendeletekről, díjakról szóló előterjesztéseket is. Szennyvíz ügyben a képviselők elfogadták a módosítót is, azaz 7 százalék helyett 4,7 százalékkal nő a díj. A rakparton való parkolás ingyenességéről szóló módosítót is elfogadták.

19.18: Határozathozatallal folytatódik az ülés.

19.17: Bohács Zsolt indoklása szerint azért kell felmenteni a cégvezetőket, mert az átvilágító bizottság nem tud dolgozni, Botka László mondvacsinált indokokkal húzza az időt, és így fennáll a lehetősége, hogy iratok tűnhetnek el.

19.05. Szünet van a zárt ülésen, vagy vége a zárt ülésnek. Nem egyértelmű, de a sajtó azért visszatér a terembe. A képiselők közül többen feldúltak, mások kínjukban nevetnek. Az biztos, hogy még nincs döntés cégvezető ügyben. Ha váltanak, az új cégvezetők kinevezése már mától érvényes.
December 31-ig kettős vezetés lenne a cégek élén, kivéve az IKV élén. Ott szombattól már csak az új cégvezető dolgozhatna.

17.38: Zárt ülés következik.

Közgyűlés Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


17.33: Juhász Gyula szerint ha Tápéra kerül a nevelőotthon, akkor „ilyen elutasító környezetben nem vállalható felelősség a gyermekek testi épségéért."

17.27: A polgármester emlékeztet: Juhász Gyula is megszavazta az előző ciklusban a beruházást. Botka úgy fogalmaz: a 16 gyermek ránk van bízva.

17.24: Póda Jenő Juhász Gyulát dicséri, szerinte így kell képviselni a választókat, ahogy ő teszi. Tápé ugyanis nem akarja az otthont. Az érzelmi zsarolás, amivel az MSZP próbálkozik, pedig nem hiteles.

17.16: Szentistványi István (LMP) szerint aligha a gyerekek érdekeiről, inkább az ingatlanról szól a történet. Ha a fiúk érdekeit vették volna figyelembe, szakértőket vontak volna be a döntésbe.

17.14: Kormos Tibor beszél, ő a Szeged Első Lions Klub tagjaként többször találkozott a gyerekekkel. „Ha valaki szeretetre vágyik, akkor ők. Ha azt gondoljuk , hogy mind potenciális bűnözők, akkor nagy hibát követünk el."

Közgyűlés Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


17.10: Juhász Gyula: fogalmuk sincs a képviselőknek, kik azok a fiúk, akikről szó van.Súlyos disszociális és pszichés tünetek miatt nyolcan magántanulók.

17.08: „Karácsonykor képes vagy, Gyula, ilyen lelketlen előterjesztést beterjeszteni, szégyelld magad" – fogalmaz Tóth Károly.

17.05: Az MSZP-s képviselők érzelmi húrokat pengetnek, amit a frakció tapssal jutalmaz. Botka László kéri párttársait, hogy tartózkodjanak az ilyen típusú tetszésnyilvánítástól.

17.03: Solymos László: Első fokon minden szakhatóság hozzájárulását adta a tápéi otthonhoz, ezt egy magánszemély megtámadta. Most már a közigazgatási hivatalon múlik, hogy mikor adja ki a jogerős használatbavételi engedélyt. Botka László kiegészítése: ennek végső határideje december 14.

16.51: Juhász Gyula képviselői indítványa van napirenden, az Árpád nevelőotthon költözése ellen érvel.

16. 44.  Botka László: ingyen tömegközlekedés nincs, a kedvezményt másnak kell kifizetni. Ha a Fidesz országosan akana ilyen kedvezményt, azt az árkiegészítés rendszerbe beletenné – a nyugdíjas, diák bérlet esetében a különbség nagy részét a központi költségvetés fedezi, a kismama bérletnél nincs ilyen. A polgármester szerint 5-600 millióval növeli az SZKT hiányát a rakparti ingyenes parkolás és a kismamabérlet.  Ennek ellenére hajlandók támogatni, mert nem hajlandók a ki ad többet versenybe beszállni.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

16.35: Önálló képviselői indítványok következnek. A kismamabérlettel kezdenek, ez Haág Zalán javaslata. A gyes-ben és gyet-ben részesülők kapnák a kedvezményt februártól, amely a diák és nyugdíjas kedvezménnyel egyezne meg, vagyis a kismama bérlet 2850 forintba kerülne.

16.13: Solymos László: plusz előnnyel Hüvös javaslata nem járna, hiszen az iskolai csoportok eddig is ingyen látogathatták a múzeum állandó kiállításait. Ha pedig a pedagógiai program része lenne a kirándulás, az szerinte beavatkozás lenne az oktatási programba. Azt javasolja: az oktatási iroda tájékoztassa az iskolákat a lehetőségről, ha még nem tudnának róla. Botka László tart tőle, hogy ebből órákig tartó vita lehet, amit nem szeretne, viszont azzal egyetért, hogy ösztönözzék, hogy a diákok ismerjék meg egymás városát. Hüvös László szerint szőrszálhasogatás előterjesztésének kritizálása, mert ő nem mondta, hogy legyen az oktatási program része, arról a tantestületek önállóan dönthetnének.

16.02: Hüvös László sürgősségi indítványa a téma. A képviselő azt javasolja, hogy a vásárhelyi Emlékponttal kössön megállapodást a város, így a szegedi iskolások ingyen látogathatnák a múzeumot.

15.48: Az önkormányzati tulajdonú cégek beszámolójához nincs észrevétel. A polgármester szerint „szép, hogy úgy akar a Fidesz-KDNP kirúgni cégvezetőket, hogy a munkájukkal kapcsolatban nincs mondanivalója."

15.40: Póda Jenő a panelprogram leállítására reagálva: a Gyurcsány-Bajnai kormány több hitelt vett fel 4 év alatt, mint az egész Kádár rendszer. Eltapsolták a pénzt, a polgári kormánynak kell rendbe hozni a gazdaságot. Botka: a Fidesz teljesítette azt a választási ígéretét, hogy egy fillérbe sem kerül majd a lakosságnak a panelprogram. Mivel megszűnt, így valóban nem kerül pénzbe.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba15.35: Megint új előterjesztést osztanak. Pontosítás a cégvezetők leváltásáról, kinevezéséről szóló előterjesztéshez. A sajtó részéről kis izgalom, de kiderül: nincs lényegi változás, csupán technikai. A korábbi változatban ugyanis volt némi elírás.

15.17: Kenyeres Lajos (Szabad Város Egyesület) és Tóth Károly (MSZP) a leállított panelprogramról beszél. Farkasné Pocsai Blanka (Fidesz-KDNP) szerint a pedagógusok jobban járnak ebben a ciklusban, ugyanis 5 éve nem emelkedett a fizetésük. Szeged pótlék ügyben pedig várják a fejleményeket.

14.53: Botka László arról beszél, hogy 1,7 milliárdos forráselvonás miatt szigorú költségvetésre kell készülni Szegeden. Csak kiadásmegtakarítással tartható egyensúlyban a város költségvetése. Ugyanakkor részben a közszférában tervezett létszámleépítés miatt meg fog ugrani a munkanélküliség a városban, Botka László szerint 2-3 ezerrel nőhet a munkanélküliek száma a jövő év elején.

14.42: Haág Zalán (Fidesz-KDNP) szerint legyen ingyenes a rakparton a parkolás. Kónya Gábor (MSZP): ezzel a parkolási cég rosszabbul jár. Haág Zalán szerint nem fog kiürülni a belváros, mert jelenleg 120 százalékos a belvárosi parkolóhelyek kihasználtsága.

14.09: A nem száz százalékban önkormányzati cégek igazgatói, felügyelőbizottsági tagi kinevezéséről szóló előterjesztésből kiderül, a Fidesz-KDNP leváltaná a hőszolgáltató vezetőjét, Básthy Gábort is. Martonosi Istvánt neveznék ki. Básthy megbizatása különben január végén egyébként is lejár. Az 1000 Mester Nonprofit Kft. ügyvezetője Sebők Edit lenne.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba14.02: A díjrendeletek következnek, a polgármester közli: az inflációnak megfelelő az emelés, azaz 4,7 százalék. A csatornadíj viszont 7 százalékkal nőne. Egyetlen módosító javaslat érkezett az előterjesztéshez, e szerint a csatornadíj se dráguljon az inflációnál nagyobb mértékben. A polgármester a „ki tud kevesebbet mondani az embereknek" versenybe nem akar belemenni, de közli: a 7 és 4,7 százalékos emelés közötti különbség családonként átlag havi 72 forintot jelent. Ugyanakkor közel 80 millió forinttal kevesebb bevételt jelent a vízügyi és építési alapba, amiből a felszíni csapadékelvezető rendszert építik ki Szegeden.

Kalmár Ferenc (Fidesz-KDNP) nem tudja, ki számolta ki a polgármesternek a 72 forintot, de szerinte nem annyi. A 80 milliót pedig ebben az évben tudja nélkülözni a vízügyi alap – állítja. Botka László válaszol: a 72 forintot a vízmű számolta ki.

13.49: A helyi adórendeletek című előterjesztés van napirenden, ebben egyetértenek a képviselők.

13.42: Önkormányzati lakások bérleti díja a téma. A Fidesz-KDNP Bohács közlése szerint támogatja, hogy 4 évre határozzák meg a díjakat, de szeretnék, ha az inflációt meghaladó mértékben nem nőne a díj. A Jobbik semmilyen előterjesztést nem szavaz meg, ami díjemelésre vonatkozik, még az infláció mértékével történő emeléssel sem értenek egyet – közli Keresztúri. Botka megjegyzése: minden évben jóval többet költött az önkormányzat a lakásokra, mint amennyi a lakbérekből befolyt.

13.34: Aki tudott, megebédelt, folytatódik a közgyűlés.

12.07: Ebédszünet, a közgyűlés 13.30-kor folytatódik.

12.04: Gyimesi László a delmagyar.hu-val közölte: "tegnap azt kérdezte tőlem a portál, hogy minden önkormányzati cégvezetőt le akar-e váltani a Fidesz-KDNP, erre válaszoltam, hogy pletyka. Ha a 8 cégre vonatkozott volna a kérdés, mást válaszoltam volna." Köszönjük a kiigazítást.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba


11.58: Botka László emlékeztet: Orbán Viktor miniszterelnök ősszel azt mondta, hogy nincs sikeres Magyarország sikeres Szeged nélkül. Reméli, hogy ez a lézerközpontra is érvényes.

11.48: Póda Jenő (Fidesz-KDNP) szerint ők azon dolgoznak, hogy megoldják a problémát, ezért jó lenne, ha a szocialisták hagynák dolgozni, nem pedig provokálnák őket.

11.45: Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP frakcióvezetője): a frakció támogatja a beruházás létrejöttét, ők is tisztában vannak vele, hogy fontos. A kormány igyekszik részletekbe menő vizsgálat után dönteni, és erre az alapos vizsgálatra szükség is van. Bohács bízik benne, hogy a kormány hamarosan meghozza a bölcs döntést. Szerinte nem vagyunk lekésve semmiről. Botka László: a jövő év első felében be kell adni a végleges terveket Brüsszelbe, amelyek elkészítése körülbelül 5 hónapos munka.

11.37: Ménesi Imre (MSZP) kéri a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőit, hogy "hassanak oda", hogy a lézerközpont beruházás megvalósuljon.

11.28: A lézerközpont, ezzel összeföggésben az Öthalmi laktanya területének átalakítása a téma. A gázerőmű is ebben az előterjesztésben szerepel. A döntések a beruházások miatt szükségesek.

11.08: Leendő cégvezetők összefoglaló: A Szegedi Városkép Kft. vezetője Licsicsányi Ilona minőségbiztosítási auditor, keramikus, divattervező, a Szeged Pólus Kft.-é Pacza József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. korábbi beruházási igazgatója lenne. A Szegedi Vásár és Piac Kft. élére Nagy László falugazdász, az IKV Zrt. élére Tápai Péter magasépítő technikus, a Szegedi Közlekedési Társaság élére Tóth István Tibor, az SZKT korábbi vezetője, a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. élére Zelena András, az Ópusztaszeri emlékpark sajtókapcsolati felelőse, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. élére Makrai László biológus, volt fideszes önkormányzati képviselő, és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. élére Dér Natália közgazdász kerülne.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba


10.54: Az egészségügyi integráció értékelése a téma, de a sajtó a leendő cégvezetőkről szeretne többet tudni, például közösségi oldalakon keresgél. Hogy kerül Zelena András a képbe, és kicsoda Dér Natália? Egyelőre fogalmunk sincs. Önök tudják?

10.19: Nyílt ülést javasolt a cégvezetőkről szóló vita esetében Kozma József. Erről név szerint szavaznak a képviselők. A Fidesz-KDNP tagjai nemmel szavaztak. A Jobbik is. Az MSZP, a Szabad Város és az LMP igennel. A Fidesz-KDNP és a Jobbik tehát zárt ülést akar. Az lesz. 

10.16: A kisebbségi bemutatkozások folytatódnak, közben a legújabb értesülés: az IH élére mégsem a jobbikos Ótott Ferencet, hanem Dér Natáliát javasolja a Fidesz-KDNP. A Városkép élére Licsicsányi Ilona keramikus divattervezőt javasolja a Fidesz-KDNP. A VTV élére Zelena András volt EHÖK elnököt szeretnék. A vásár és piac kft-t Nagy László vezetheti. A továbbiakban az a javaslat, amit portálunk már megírt. Bohács Zsolt javaslatát az ülés közben osztották ki.

9.58: Az örmény kisebbségi önkormányzat vezetőjének elment a hangja, de azért bemutatkozik. Korábban megírtuk: a táncban szeretnének kitűnni. A kisebbségi vezetőket egyébként Gyimesi László hívta meg a közgyűlésbe, amit az önkormányzati vezetők értékelnek. Botka László megemlíti: eddig is kaptak meghívót minden közgyűlésre.

A közgyűlés már egy órája ülésezik érdemi munka nélkül.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

9.51: Folyosói értesülés: zárt ülésen tárgyal a közgyűlés a 8 cégvezető esetleges leváltásáról, amiről a delmagyar.hu már csütörtökön írt.  

9.48: A szegedi görög közösséget mutatja be az önkormányzatuk elnöke. Kultúra, nevek, szokások – ez a téma. A lengyelek következnek.

9.47: Van egy álmom – veszi kölcsön Martin Luther King szavait a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Szeretné, ha minden közintézményben lenne roma származású dolgozó. A cigányok reménytelen helyzetéről beszél és segítséget kér.

9.41: A kisebbségi önkormányzati vezetők 3-3 percet kapnak a bemutatkozásra. 11-en vannak, de nincs itt mindenki.

9.37: Napirend előtt Hüvös László (Fidesz-KDNP) beszél. A mai közgyűlés a jövő esztendőről is szól – állapítja meg. Az elmúlt évek drasztikus áremelését megállító döntéseket kell hozni. Olyanokat, amellyekkel Szeged is tud valamit tenni a családokért – lásd kismamabérlet.

Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik) ahogy az előző közgyűlésen, újra a lézerközpontról beszél. „Valamit tenni kell ebben az ügyben".

Kozma József (MSZP) kissé lírai hangnemben a múltról, jövőről értekezik. Kiszámíthatóság, együttműködés, és más hasonló jelszavak hangzanak el.

9.19.:B. Nagy László lemondásának ismertetésével kezdődik a munka. Kohári Nándor és a külsős bizottsági tagok esküt tesznek.

9.16: Nem tartozik szorosan a napirendhez, de mégis megemlítem: a gyerekek nagyon ügyesek. Az örömről és a családról szól a műsor, illetve arról, hogy a szegénység nem (akkora) probléma, ha összetartó a család.  Lehet, hogy olvasták az előterjesztéseket?

9.08: A Zrínyi Ilona Általános Iskola műsorával kezdődik a közgyűlés. Egy karácsonyfa is áll a díszteremben. A békés hangulat a napirendi pontok és az elmúlt napok történéseinek ismeretében aligha lesz tartós.

Költségvetés, átvilágító bizottság, közüzemi díjak, Mars tér-ügy és gázerőmű a közgyűlés előtt. Esküt tesz az új képviselő.

Kövesse online tudósításunkat!

Olvasóink írták

471 hozzászólás
 • 471. hu00043 2010. december 15. 22:34
  „Kósa-fiú is jön Debrecenből... Nyilván Szegeden nem volt alkalmas ember...”
 • 470. Belváros 2010. december 14. 18:11
  „Nem számít semmi, az összes vezető beosztású szakembert ki fogják nyírni az önkormányzati cégeknél!
  A pártkatonákat ültetik a helyükre!
  Szakértelem nem számít, hogy fog-e a cég működni az sem!
  Az ELTAKARÍTÓ hű katonákat már kinevezték a cégek élére!
  Most jön a besározás, inkvizíció, boszorkányüldözés!
  A gyenge jelleműekből igyekeznek kicsikarni vallomásokat!
  Majd természetesen ők is repülnek!
  Ugye milyen ismerős ez a múltból!

  Szegediek figyeljetek! Lesz még itt parádé! Emberi sorsok nem számítanak!!!!”
 • 469. Lehiggadt 2010. december 14. 05:11
  „"461. ifj. Nagy Gábor 2010.12.13. 00:17 "
  Igértem, hogy megnézem:
  ,,Javaslom alaposabb megtekintésre a kiskörúti és a Kossuth Lajos sgt. külső szakaszán lévő szegedi gömbsüvegsor kivitelét. De fordítva is igaz, Budapesten is találhatsz félgömb alakút."
  OK, meg fogom tekinteni - MÉG MA, mert úgyis arra van dolgom!
  .
  Igen, a Rókusi templomtól kifelé valóban olyan süvegek vannak...
  A MÁV-igazgatóság környékén nincs kitiltva a kerékpáros! Tehát például erre gondoltam!
  Most fel van bontva a Rákóczi térnél a belváros felé vezető sávon a kereszteződésben. Alig lehet a pogácsák és a felbontás között elmenni. Majd most, hogy megmarad a hó, akkor meglátjuk, hogy kinek van igaza. ŐSZINTÉN kívánom, hogy ne nekem legyen! De ha ebből balesetek lesznek, akkor sajnos nekem. És ismered, hogy mi jár annak...”
 • 468. Lehiggadt 2010. december 13. 13:41
  „"461. ifj. Nagy Gábor 2010.12.13. 00:17 "
  Tételes válaszra tételes cáfolat VAGY elismerem, amiben igazad van!
  :
  "Melyik sugárúton csökkentettek áteresztőképességet szerinted? érdekelne...
  mert szerintem a sávszámok kb. mindenhol megmaradtak!!"
  Szilléri sugárút...
  .
  "Ha nem rendelkezel helyismerettel, akkor te ráhajtanál a kijárt út helyett a szűz hóra??"
  Ha az út közepének látszó helyen valakit vagy valamit ki akarok kerülni, akkor IGEN! Gyönyörűen vissza lehet pattani a pogácsákról és ponTY azokat veszélyeztetném, akiket, amiket ki akartam kerülni!...

  "Az mkj jármű felhajt rá a kereszteződésben, ahol nincs és utána úgy megy, mintha semmi sem lenne ott."
  Igenám, de sok helyen hirtelen bedugulhat a forgalom, és akkor nehezebb bemenni a zárt szelvényre, hogy azt kikerüljék az MKJ-k! Például - ha a Kossuth Lajos sugárúton kifelé - valamelyik ,,MKJ"-s elfelejt középre besorolni, és a Teréz utcánál a piros lámpa megfogja a forgalmat, akkor problémás a középre való behajtás...

  "kiskörút - az érintett szakaszról kitiltották a kerékpárosokat...
  Az már szinte mellékes, hogy így egy kerékpárost alig lehet biztonsággal megelőzni, ami tovább lassítja a haladást!
  Vegyük már végig:
  kihagytam valamit?"
  IGEN. Először is ezt mondjad a kerékpárosoknak, de például a MÁV Igazgatóság környékén rendszeresen futok bele ebbe a problémába! A Többi helyszín - elismerem(!!) - STIMMEL!

  A minap jártam Budapesten, ahol szintén látom ezt a "fertőző" betegséget!?! De ott legalább nem pogácsák vannak, hanem a zárt pályáról kifelé haladva könnyebben lehet rajta keresztülmenni...

  ,,Javaslom alaposabb megtekintésre a kiskörúti és a Kossuth Lajos sgt. külső szakaszán lévő szegedi gömbsüvegsor kivitelét. De fordítva is igaz, Budapesten is találhatsz félgömb alakút."
  OK, meg fogom tekinteni - MÉG MA, mert úgyis arra van dolgom!”
 • 467. nagyzsuzsa 2010. december 13. 12:22
  „466. DobóI 2010.12.13. 10:28
  Én látom az elmúlt kormány hibáit is és azt elitélem, de Te annyira elvakult vagy, hogy nem látod hogy a pártod semmivel sem különb mint a "szoc-libes bűnbanda".
  Ugyanúgy hazudtak a választási igéretekben csakhogy megszerezzék a hatalmat. És pofátlan módon hangoztatják, hogy a nép hatalmazta őket fel arra amit csinálnak. A nép nem erre - a kisember nyúzó gazdagok zsebét továbbra is tömő, egy tollvonással mindent a saját érdekeik érvényesítésére, hatalmuk bebetonozásához szükséges egypárt rendszerre - adta a szavazatát. Ezt csak az ilyen elvakult pártkatonák nem látják. Úgylátszik neked mindegy ha láncra vernek is, csak az a lánc narancssárga legyen.
  Ha így folytatják hamarosan ez is múlt idő lesz.”
 • 466. DobóI 2010. december 13. 10:28
  „465. hozzászólás nagyzsuzsa 2010.12.13. 09:16

  410. Kazikázmér 2010.12.12. 09:06
  Foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, hiába egy beteg eszmét képviselnek....

  Gurcsótány Ferenc és szoc-libes bűnbandájáról beszélsz. Szerencsére az már a múlt idő..
  ár”
 • 465. nagyzsuzsa 2010. december 13. 09:16
  „410. Kazikázmér 2010.12.12. 09:06
  Foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, hiába egy beteg eszmét képviselnek. Mást nem tűrnek meg a hatalomban , de a közelükben sem. Fensőbb rendűnek tartják önmagukat a többi embercsoporttal szemben, akiket aljas módon használnak ki. Általában a lopásra vannak berendezkedve, és szervezetten dolgoznak. Egyre jobban szidalmazzák, becsmérlő jelzőkkel illetik a velük nem egy csoportba tartozóakat"
  Ez a rész pedig a FIDESZRE is tökéletesen igaz.”
 • 464. nagyzsuzsa 2010. december 13. 09:10
  „399. körtepálinka 2010.12.12. 01:27
  Bocs, de itt arról volt szó, hogy az MSZP kivonult a teremből a zárt ülés keretében történő szavazásról. Ezt sérelmezte Lopland. Én erre írtam, hogy érdekes módon az nem volt baj ammikor a parlamenti üléseken a FIDESZ kivonult és mégis felvették a jó kis fizetést a semmittevésért. Egyébként nincs kettős mércém mert egyik kutya másik eb, és mindegyik a saját hasznát nézi a saját slepjének a zsebét tömi. Mihelyt a zsíros bödön közelébe kerül azt nézi, hogy szakemberek helyett a saját pártkatonáit tegye a jól fizető állásokba. Akkor sem voltam megértő amikor az MSZP csinált ilyen dolgokat.”
 • 463. N.P. 2010. december 13. 07:15
  „jozko 2010.12.12. 21:19

  Ez azért jelentős leegyszerűsítése a problémának. A te logikád szerint a párt szervezésében bejutott képviselőnek csak a párt érdekeit kell képviselnie - akkor a függetlennek saját magát?”
 • 462. Belváros 2010. december 13. 01:00
  „2011 év lesz az EU-s projekt szempontjából a legkeményebb év, óriási közlekedési szervezést igényel!
  Az egész város fel lesz túrva:
  1-es vonal középső szakasz pályaépítés
  4-es vonal Anna Kút glatfelder tér pályaépítés
  Glatfelder tarján vágány felújítás és lefelé peronok ép.
  Újszegedi hífő tömegközl előnyben részesítés kiépítése
  Vár utca troli megálló átépítés és itt a szakaszon Dégáz munkák
  Dugonics tér Somogyi Béla u felújítások
  Nagykörút tömegközlekedés közös sáv kiépítése teljes szakaszban
  soroljam!!!! Ezt majd Póda és Bohács elvtársék szervezik!!!????

  Trolibuszok villamosok közlekedésének szervezése, kiváltások egész évben - ki biztosítja a plusz autóbuszokat????

  A nagyberuházások derékba törnek - ki fogja azokat irányítani?????
  KT8 villamos szétvágják???
  Honan biztosítanak a megépülő 2-es vonalra villamosokat ELVTÁRSAK???? Szuper döntés volt egy hozzáértő kreatív embert pucsszerűen eltávolítani! Van itt még józan ész????

  Azonnaii választás kell Szegeden, ha nem megy mozgalom lesz szervezve a város érdekében!!!!”
 • 461. ifj. Nagy Gábor 2010. december 13. 00:17
  „439. hozzászólás Lehiggadt 2010.12.12. 13:31
  "A sugárutakról: Az áteresztőképesség csökkentésével nem a balesetveszélyt csökkentették, hanem a zsufit növelték..."

  Melyik sugárúton csökkentettek áteresztőképességet szerinted? érdekelne...

  mert szerintem a sávszámok kb. mindenhol megmaradtak!!

  "A botka-pogácsának becézett "kőcicik" sem a közlekedésbiztonságot növelik, mert a helyismerettel nem rendelkezők rossz látási viszonyok - például havazáskor illetve utána - nem veszik észre!"

  Ha nem rendelkezel helyismerettel, akkor te ráhajtanál a kijárt út helyett a szűz hóra??

  "A megkülönböztető jelzéseket használó járművek haladását pedig gátolják!"

  Az mkj jármű felhajt rá a kereszteződésben, ahol nincs és utána úgy megy, mintha semmi sem lenne ott.

  "Az már szinte mellékes, hogy így egy kerékpárost alig lehet biztonsággal megelőzni, ami tovább lassítja a haladást!"

  Vegyük már végig:

  kiskörút - az érintett szakaszról kitiltották a kerékpárosokat
  Boldogasszony sgt. - az érintett szakaszról eltávolították a kerékpárosokat
  Kossuth Lajos sgt. - az érintett szakaszról eltávolították a kerékpárosokat/eddig sem volt szabad ott kerékpározni

  kihagytam valamit?

  "A minap jártam Budapesten, ahol szintén látom ezt a "fertőző" betegséget!?! De ott legalább nem pogácsák vannak, hanem a zárt pályáról kifelé haladva könnyebben lehet rajta keresztülmenni..."

  Javaslom alaposabb megtekintésre a kiskörúti és a Kossuth Lajos sgt. külső szakaszán lévő szegedi gömbsüvegsor kivitelét. De fordítva is igaz, Budapesten is találhatsz félgömb alakút.”
 • 460. ifj. Nagy Gábor 2010. december 13. 00:08
  „366. hozzászólás nonsense
  "A közlekedési társaság igazgatóját a munkálatok befejezése (2011) előtt őrültség elküldeni"

  Az infrastruktúrafejlesztést éppenséggel nem a közlekedési társaság végzi, mondjuk az is igaz, hogy ahol ezt irányítják, ott is vezetőváltás van (Pólus). De szvsz eléggé adottak a hátralévő munkálatok, azokon sokat nem lehet változtatni egy új igazgatóval sem.”
 • 459. ifj. Nagy Gábor 2010. december 12. 23:54
  „299. hozzászólás Kazikázmér

  Mit tudom én, nem látok a jövőbe. Mindenesetre ezen cikk alapján:

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/sajat_fejlesztesu_villamost_keszit_a_szkt/2177761/

  lehet, hogy már tart olyan fázisban, hogy befejezik. Persze az is lehet, hogy nem.

  A KT4 villamosok és a Citaro trolik is igen lassan és évek alatt készültek, de mostanra már elég szép számmal futnak.”
 • 458. Hannibal-ante-portas 2010. december 12. 22:36
  „Milyen érdekes, hogy az előző nap a frakcióvezető úr csak pletykának és kacsának nevezte a cégvezetők leváltását, ma meg tény... Akkor ki is hazudott ismét..."Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni és csalni csúnya dolog...."
  A legszebb, hogy az IH vezetését egy 30 éves, GYED-en lévő anyuka kapta....nagyon jól feküdhetett valamelyik narancsnál...
  Az, hogy az SZKT élére kinevezett Tóth István Tibor a diplomáját Leningrádban szerezte, érdekes.
  Ahhoz, hogy az átkosban valaki ott végezhessen bizony elég keményen bele kellett bújni valamelyik elvtárs hátsójába.. Persze, az akkor volt, ez meg most van.
  Úgy, ahogy 1992-ben egy KDNP-s képviselő felszóllaláskor VIktor "térde csuhások"-at kiálltott... Ki emlékszik már erre???
  Igaz, az is rég volt.... Ennyit a tisztaságról és a köpönyegforgatásról....”
 • 457. Lugas6 2010. december 12. 21:50
  „Ha jól emlékszem Orbán Viktor arrór beszélt, hogy a miniszterelnökségét szolgálatnak veszi, amit kellő alázattal kell gyakorolnia. Hű követői az önkormányzatban és e cikk hozzászólásaiban okbanviszont ettől az elvtől "kissé eltérően" a gőg és a lesajnáló elbizakodottság hangján szólnak. Azért vigyázni kell az elbizakodottsággal, mert ez az ellenzék erejét növeli, mint ahogyan a szaporodó kommentekből kiolvasható.”
 • 456. jozko 2010. december 12. 21:19
  „403. N P.

  /És még sokan mások/

  Szerintetek a képviselők nem a választók és Szeged akaratát képviselik, hanem a delegáló pártokét?
  Erre kaptak felhatalmazást a választóiktól!
  A választásokon?
  Mert aki nem független képviselőt választott, az a pártok jelöltjeire szavazott!
  Őket választották, őket kell támogatni.

  Választások 4 év múlva.”
 • 455. zeuszka 2010. december 12. 21:09
  „Ez mind Orbán parancsa. PIRAMIS ELV !

  Miniszterelnők
  Miniszterek, Államtitkárok, Főosztályvezetők, Osztályvezetők
  Köztársasági elnők, Polgármesterek, Rendőrség
  Jegföbb ügyész, Bírák
  Közhivatalnok: Igazgatók, helyettesek, Osztályvezetők
  Apeh, Rádió, TV, Újságok

  Ezek mind stratégiai pontok és muszály neki takarítani ha azt akarja, hogy érvényesüljön a Fideszország.
  Na de Szegedet azért nem kellene kiárúsítani Bohácsnak aki mellesleg egy gyenge ügyvéd volt és akkor nem is beszélek Pódáról a kaméleonról és a többi fideszes társairól. Szégyen és gyalázat, hogy ezeket beszavazta valaki és nem szeged érdekeit nézik hanem azt, hogy mit mond a fidesz vezérkara.”
 • 454. Lugas6 2010. december 12. 20:47
  „Kedves Frakk ! Amint látom teljes elhivatottsággal védi a mundér becsületét, bár csak a volt FIDESZ- es polgármester jelöltünk is így állt volna hozzá, a választási beszédeiben prezentált városvezetői elhivatottságának. Ő azonban a választást elbukva fejvesztve menekült, még az önkormányzatból is. Most már sajnálom, hogy rá szavaztam, és ma már biztosan meggondolnám, hogy ilyen szánalmas alakra még egyszer szavaznék-e. Az ismerősi körömben, az utóbbi időben tapasztalt meggondolatlan kapkodás miatt, sokan változtatnának, ha választhatnának. Mondanom sem kell, hogy számukra már nem a FIDESZ lenne a nyerő.
  Úgy látom, Ön ha lehetne, a tüntetést is betiltatná, nehogy már valaki az ellenvéleményét közterületen kinyilváníthassa. Ennyire fáj a szólás szabadsága? Ha jól emlékszem Orbán Viktor a miniszterelnökségét szolgálatnak vette, amit kellő alázattal kell gyakorolni, szemben az MSZP-sek arrogáns hatalom gyakorlásának felfogásával. Nos itt valami bibi lehet, mert a szolgálat és alázat igencsak hiányzik az ,,elvtársai" eszköztárából...”
 • 453. tatár 2010. december 12. 20:03
  „Ennyi fideszes gyökér ilyen töménységben már több, mint fárasztó. Cseréljétek le még a városháza vécésnénijét is fideszesre. Frakkék, acilleusék nagyon megdolgoztak a karácsonyi prémiumért. Ne zavarja meg az agyatok helyét a szuperlézer se. Cseréljétek le a pártlogót a narancsról a kőbaltára. Egy buta, lábszagú, korrupt kőbaltára:-)”
 • 452. N.P. 2010. december 12. 19:40
  „frakk
  szóval hogy is van ez?
  frakk 2010.12.12. 12:25

  "Dózsa Gabi valóban a legjobbak egyike. Nagyon jól ismerem, sajnos már régen találkoztam vele. Megígértem ha leváltják, szót emelek az érdekében. " - ezek szerint tagja vagy a Párt szűk vezetésének..??? Gratula!!!”
471 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mivel tölti a szombatját?

Pihen? Dolgozik? Munkahelyén pihen? Otthon dolgozik? Hogyan telik a szentestét „kiváltó" szombatja, amely valójában péntek? Tovább olvasom