Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Marcell utazhat Eurodisneybe

A szegedi Ságvári Endre általános iskola 4. osztályos diákja, Pataki Marcell nyerte meg Szín 5-ös játékunk fődíját, így ő utazhat negyedmagával a Párizs melletti Eurodisneybe. A játék díjait tegnap sorsoltuk ki.
Az öröm pillanatai: az ötödik osztályba készülő szegedi Pataki Marcellnek és édesanyjának Pap Klára, a Délmagyarország Kiadó igazgatója és Demeter Attila, a Gold Sun Travel ügyvezetője gratulált
Minden idők legsikeresebb Szín 5-ös játéka zárult tegnap a díjak sorsolásával. A Kölcsey utcai Mediterrán terasznál – új ügyfélszolgálatunk mellett – számos kitűnő bizonyítványt szerzett diák gyűlt össze szüleivel, hogy részt vegyenek a játékunkat lezáró rendezvényen. Szetey András főszerkesztő elmondta: évről évre népszerűbb a Délmagyarország és a Délvilág játéka, hiszen míg az első esztendőben 1200 kitűnő diák jelentkezett, addig idén már 1686-an neveztek.

Ebben az esztendőben is értékes nyeremények találtak gazdára: zenelejátszó, mountain bike, Printker vásárlási utalványok. És a fődíj: egy négy személyre szóló utazás Eurodisneybe.

A sorsolásban segítségünkre volt az egyik tavalyi nyertes, a Dózsa György Általános Iskola 3. osztályos, idén is kitűnő diákja, Domsa Genovéva. Jól megkeverte a jelentkezési lapokat, s a kupac legaljáról húzta ki a fődíj nyertesének nevét. A Gold Sun Travel által szervezett utazást a szegedi Pataki Marcell nyerte. A kisfiú édesanyját telefonon értesítettük, s nem sokkal később már meg is jelentek a Mediterrán teraszon, hogy átvegyék az utazásra jogosító ajándékutalványt.

Egyik tavalyi nyertesünk, az idén is kitűnő, 3. osztályos Domsa Genovéva húzta ki a fődíjas, Pataki Marcell nevét. Fotó: Segesvári Csaba
– Marcuska a pótfotózáson vett részt néhány nappal ezelőtt, a barátnőm javasolta, hogy nevezzük be a fiunkat a játékba – mesélte a boldog édesanya, Pataki Irina, aki alig akarta elhinni, hogy ők utazhatnak. Annyira megörült a nyereménynek, hogy elhatározta: a szerencsét hozó kislányt, Genovévát megajándékozzák. Miközben egy névjegykártyát adott a sorsoló kislánynak, Marcell mesélt magáról.

– A Ságvári általános iskolába járok, ősszel megyek ötödik osztályba. Kiss Ildikó volt az osztályfőnököm. Tanulok franciául, és beszélek oroszul is, mert anyukám orosz. A kedvenc tantárgyam a testnevelés – mesélte Marcell. – Az iskolával tavasszal voltunk már Eurodisneyben, de akkor kevés idő jutott rá, hogy megnézzük. Ráadásul akkor busszal voltunk, most pedig repülővel mehetünk – örvendezett. – Ültem már repülőn, négy évvel ezelőtt, amikor anyukám szülővárosába, Szentpétervárra utaztunk.

Szín 5-ös nyertesek

1-1 darab 15 ezer forint értékű Printker vásárlási utalványt nyert: Terjék Tilla Beáta (Hódmezővásárhely, Németh László Gimnázium és Általános Iskola, 7. a osztály), Soós Hannó Soma (Szeged, Kossuth L. Ált. Iskola, 4. a), és Pintér Dominika (Szeged, Juhász Gyula gyakorló általános iskola, 3. d). Thompson Mp3 lejátszót nyert Herczeg Alexandra (Földeák, Nánay Lajos Ált. Isk, 3. b). Mountain bike kerékpárt nyert Gajda Orsolya Flóra (Szegvár, Forray Máté Ált. Isk., 4. a).

Marcell az elmúlt hetet sporttáborban töltötte, ahol annyira megtetszett neki a kajakozás, hogy eldöntötte, folytatja ezt a sportot. Szereti az állatokat, otthon van egy kutyájuk, egy macskájuk, most született három kiscicája. Hétvégén Németországba utaznak egy hétre, mert édesapja katonatiszt, és ott vesz részt továbbképzésen. Amikor Marci azt mondta, néha rosszalkodik, mert az iskolában unalmas már jónak lenni, anyukája nevetve rázta a fejét: – Marcuska nagyon jó gyerek. Szorgalmas is. Ebben az évben még napközis volt, ott csinálta meg a leckét, hét végén pedig mindketten tanultunk vele. Én a nyelvtanban és a francia nyelvben segítek neki, édesapja pedig a matematikát és környezetismeretet nézi át vele.

Eurodisneybe két gyermek és két felnőtt utazhat. Az már biztos, hogy Marcit a szülei kísérik el, de mivel nincs testvére, az egyik barátját szeretné meghívni a kirándulásra. Hogy kit, azt még nem árulta el. A család augusztus végén utazik, s ha hazatérnek, beszámolunk arról, hogyan töltötték a fődíjként nyert néhány napot Franciaországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VB szurkolói klubban a DM sztárvendége volt Lékó Péter

A szegedi, Széchenyi téri labdarúgó-világbajnoki szurkolói klub sztárvendége volt Lékó Péter… Tovább olvasom