Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Marihuánát hirdetett az utcai plakát

A szegedi polgármesteri titkárság telefonszáma volt olvasható tegnap egy marihuánát kínáló utcai plakáton. A hirdetményt a rendőrség lefoglalta, és rögzítette a nyomokat. Solymos László városüzemeltetési alpolgármester mélységesen felháborítónak tartja a plakátot, és reméli, a hirdetmény készítője példás büntetésben részesül.
Ha valaki fölhívta a megadott számot, a vonal végén a polgármesteri titkárság jelentkezett. Fotó: Schmidt Andrea
Marihuána eladó – olvastuk tegnap a szegedi Aradi téren egy hirdetésen. A papírról – mintha csak lakást vagy angol nyelvtanfolyamot hirdetne – cetlik lógtak, rajta egy vezetékes telefon száma. Néhány cetli már hiányzott. Mi is téptünk egyet, annak ellenére, hogy a bankautomatánál sorban állók szeme láttára nem szívesen mutattuk ki érdeklődésünket a téma iránt.

A számot felhívtuk, a vonal végén Botka László polgármester titkársága jelentkezett.

Mi voltunk az első „vevők", ezért a polgármesteri hivatalban rendkívül meglepetten reagáltak telefonunkra. Egyúttal közölték, nem értékesítenek marihuánát.

A hirdetménnyel kapcsolatban megkérdeztük az arra sétálókat. Egy szegedi nő éppen parkolóhelyet keresett, amikor feltűnt neki a plakát. Arra gondolt, a rendőrség által állított csapda lehet: ha valaki tárcsázza a számot, lefülelik mint fogyasztót. Szerinte döbbenetes a hirdetmény, különösen az, hogy vezetékes számot adtak meg hozzá. A nő szerint az is lehetséges, hogy valaki az ismerősét akarta megviccelni.

Másként vélekedett az a fiatalember, aki – miután megtudta, hogy a telefonszám a polgármesteri hivatalhoz tartozik – elmondta: a plakátolók célja a marihuána legalizálása lehet. „Ha már a polgármester is árulja, akkor értelmetlen a további tiltás."

Solymos László városüzemeltetési alpolgármester mélységesen felháborítónak tartja a plakátot, és reméli, a hirdetmény készítője példás büntetésben részesül. Elmondta, a város éppen az elmúlt pénteki közgyűlésen tárgyalta a város drogstratégiáját A kábítószer-fogyasztás csökkentése – Szeged város stratégiája címmel. Hozzátette, hogy az önkormányzat sok pénzt költ drogmegelőzésre.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a Városkép Kft. szabálysértési eljárást kezdeményez illegális plakátolás miatt. Információink szerint a kft. munkatársai a rendőrséggel közösen néhány óra alatt átvizsgálták Szegedet, de az általunk látottakon kívül más plakátot nem találtak. Azt a helyszínen „lefoglalták, és szemle keretén belül rögzítették a fellelhető nyomokat" – tájékoztatott M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: az eddig rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel, de önkormányzati szabálysértés lehetséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül szállították az utasokat

A Szegedi Közlekedési Társaság egyik, utasokat szállító autóbusza úgy közlekedett a városban, hogy… Tovább olvasom