Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mario és a varázsló

Kancsár József rendezésében és főszereplésével jövő pénteken mutatják be a szegedi Pinceszínházban a Mario és a varázsló című novella színpadi változatát. Lapunk szerencsés előfizetői jegyeket nyerhetnek a darab valamelyik előadására.
Latinovits Zoltántól Mácsai Pálig sok kiváló színész eljátszotta már Cipolla figuráját. Most a Mariót alakító Czene Zoltán partnereként Kancsár József is bemutatkozik a szerepben. A novella szerzője családjával 1926 szeptemberében egy kis olaszországi üdülőhelyen nyaralt. Amint az egy barátjának írt leveléből kiderül, Cipolla és Mario létező személyek voltak. A bűvész épp ezen az üdülőhelyen lépett fel, s minden úgy történt, ahogy az a műben is szerepel.

Kivéve a tragikus befejezést, amelynek ötlete nem az írótól, hanem legidősebb lányától származik, aki cseppet sem csodálkozott volna, ha a feldúlt fiú lelövi a bűvészt. Az élményt három évvel később, 1929 szeptemberében vetette papírra a szerző kelet-poroszországi üdülése során. A novella a fasizmus árnyékában világsikert aratott, és rendre elkészítik újabb és újabb színpadi változatát is.


Játsszon velünk!

Játsszon és nyerjen velünk 2 db belépőt a Mario és a varázsló február 17-i, 18-i vagy 23-i előadására. 30 jegyet kisorsolunk előfizetőink között. Kérdésünk: Ki az írója a darabnak? A válaszokat február 15-ig várjuk a következő címre: Délmagyarország Kiadó, 6720 Szeged, Stefánia 10., vagy a marketing@delmagyar.hu e-mail címre. A borítékra írja rá: Mario és a varázsló

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a szeged.hu ára

Továbbra is egy magáncég tulajdonában van a szeged.hu internetes cím, amit az önkormányzat már évek… Tovább olvasom