Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Markovics Ági babát vár

Dániel vagy Hanna Klaudia november közepén érkezik, pontosan még nem tudni. És az sem biztos, hogy Danika vagy Hannácska lesz, mert még változhatnak a nevek is. Egy biztos: a Szegedi Kortárs Balett táncosa, Markovics Ági és párja, Tóth Attila életük eddigi legnagyobb eseményére készülnek – szülők lesznek.
Vadaspark lakópark, a lakás: gyönyörű mediterrán stílusú. A vendéglátók: Markovics Ági táncművész és Tóth Attila zenész-hangosító szakember, a Volvox egykori kongása. A látogatás oka pedig: Ági gömbölyödő pocakja. Mindketten sugárzanak a boldogságtól, Toti azonban nem egy nyilatkozós fajta, ezért egészen a garázsig menekül a kérdések elől. Megy beszerelni Ági autójába a magnót, hogy vezetés közben a kismama tudjon zenét hallgatni.

Arra a kérdésemre, hogyan vette észre, hogy terhes, Markovics művésznő hangosan elneveti magát: – Hogyan lehet azt leírni, hogy fájt a cicim? Mondjuk inkább azt, hogy egyik hajnalban arra ébredtem: terhes vagyok. De tényleg! Előkaptam egy tesztet, és azzal keltettem fel a férjemet, hogy apa lesz. Nagyon örültünk. 31 éves vagyok, itt volt már az ideje, hogy kisbabát vállaljak. Amíg a színészházban laktunk, együtt a kollégákkal, nem akartunk gyereket, de az új lakás legfontosabb küldetése az volt, hogy végre terhes lehessek. Otthonról már régóta tartott a nyomás, de az öcsémék két éve beelőztek egy kisfiúval. Most aztán, ahogy mi is bejelentettük: végre tőlünk is várható unoka, ők is szóltak, hogy a második babát várják. Így most egyszerre két picivel is bővül a család.

Fiatal tehetségek kapnak lehetőséget

Két táncosnőt is pótolnia kell szeptembertől Juronics Tamásnak, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjének: Markovics Ágin kívül ugyanis – ahogy arról már lapunk beszámolt – Barta Dóra is távozott az együttestől. – Mindkét táncosnő kiváló művész és nagyon nagyra tartom a munkájukat. Nem is őket próbálom pótolni, hanem fiatal tehetségeknek szeretnék lehetőséget kínálni az együttesben. Mivel a tavalyi után most ismét elhoztuk Veszprémből a Kortárs Összművészeti Fesztivál közönségdíját, ez azt mutatja, hogy szeretik a munkánkat, ezért talán érthető, hogy szívesen jönnek hozzánk táncolni. Két Megatáncos fiú már ide is szerződött, de az ő személyük, csakúgy, mint a vezető táncosnőé, legyen egyelőre titok. Számos meglepetést tartogatunk az együttes 20. évadára szeptembertől, az új gárda is ennek a része – mondta Juronics Tamás.

Ági beszélgetésünk alatt félig spárgában ül és a pocakját simogatja, hasonló mutatvánnyal földi halandó szerintem csak pár percig próbálkozna – magzat nélkül. Ennek ellenére a népszerű táncművész arról panaszkodik, hogy pár hét kihagyás után máris tunyulnak az izmai, gömbölyödik a csípője, fáradékony és étvágytalan. Elkeseredve persze egyáltalán nincs, mert most csak a kis jövevény érdekli.

– Sosem voltam karrierista típus. Persze nagyon szeretnék majd visszamenni táncolni, de még nem tudom, hogy hány kilót szedek föl. Az is lehet, hogy tanítani fogom a balettet, de semmi sincs még eldöntve. Most még egy jó ideig dolgozom, Juronics Tamás mellett asszisztenskedek. Szereti, ha külső szem is véleményezi a munkáját, én meg kedvelek vele dolgozni. Utoljára Brüsszelben léptem színpadra, ahol a Szegedi Kortárs Balett vendégszerepelt. Olyan édesek voltak a fiúk! – meséli Ági, miközben elérzékenyülve nyúl ismét a hasához, és végre normális pozícióba helyezi a lábait. – 11 hetes voltam, akkor mondtam el, hogy babát várok. Haller Johnny attól kezdve alig mert felemelni tánc közben, nem merték megfogni a hasam. Soha nem voltak még testközelben terhes nővel. Pataki András balettigazgató is nagyon jófej volt, azt hiszem, ők Tamással már sejtették, hogy ez hamarosan be fog következni.

A kispapa és a kismama azért szurkol, hogy a pici a Skorpió jegyében szülessen. Ági ugyanis Nyilas, Attila Bika, és ehhez állítólag pont jól passzol a Skorpió-bébi. Meg azt is mondják, hogy Ági olyan fiús anya. Ennek ellenére kislányt szeretne, csakúgy, mint a kispapa, aki viszont kifejezetten lányos apa – a barátok szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyvescsőrű verebek

A Kárász utcai A Cappella cukrászda teraszán a kéregetőkön kívül más hívatlan vendégek is… Tovább olvasom