Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Markovics Ági gyermeke lesz az első ''kortárs baba''

Szeged - Tegnap pont két és fél kilót nyomott Danika – novemberig, amikor majd elhagyja a világ legjobb helyét és megszületik, még akár egy kilót is hízhat. Édesanyja, Markovics Ági táncosnő viszont már tegnap sem tudta bekötni a cipőfűzőjét, ez a művelet mostanában a zenész apukára, Tóth Attilára marad. A művész kismamát tíz évvel ezelőtt – kitüntették.
– A miénk lesz az első „kortárs baba", ez igaz, de akkor sem értem ezt a fölhajtást – mosolygott szemérmesen a kismama, amikor meghallotta, hogy „már megint" áldott állapota az újságtéma. Nemrég adtuk hírül, hogy Markovics Ági, a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa gyermeket vár. Akkor azt írtuk, hogy a boldog pár még nem tudott dönteni, mi legyen a neve – fiuknak vagy lányuknak.

 Tíz év

„Ez történt" rovatunkban, tegnapi számunkban olvasható, hogy pontosan egy évtizeddel ezelőtt írtuk meg: Markovics Ágnes nyerte meg a Philip Morris Magyar Balettdíj junior díját. A Szegedi Kortárs Balett táncosa akkor 22 éves volt.

– Biztos, hogy fiú, úgyhogy Dani lesz – osztotta meg velünk friss tudását a mama. Tóth Attila, Danika zenész édesapja korábban elmondta, hogy „lányos apa" szerepre vágyik; most, hogy már bizonyosak benne: fiuk lesz, egyáltalán nem bánja, ha erre szerepre tovább kell várnia. Sokkal komolyabban aggasztja, hogy egy budapesti munkája éppen a szülés várható időpontja körül lesz – és akkor mi lesz? Hiszen apás szülést terveznek...

November közepéig még sok víz lefolyik a Tiszán, a gyermekváró pár reménykedik, hogy minden a legnagyobb rendben lesz – még a papa is hazaér a szülésre. A tegnapi orvosi vizsgálat a reményeket megerősítette. Kiderült, Danika két és fél kiló, a következő egy hónap alatt akár további egy kilóval gyarapodhat. Anyuka viszont már most sem tudja bekötni a cipőfűzőjét, az elkövetkező pár héten ez a művelet a papára vár.

Nagyon hiányzik a mozgás? – kérdeztük a táncosnőt, aki elmesélte, párjával mostanában bevezették az esti sétákat a jó levegőn, ez sokat segít, nemcsak abban, hogy a számára szokatlan mozgásszegény napirendet színesítse, hanem abban is, hogy utána jól aludjon.

Hány öltözet Danika-ruha tornyosul már otthon? – faggatóztunk tovább, de kiderült, Ági nem tartozik a megszállottan vásárló kismamák közé. – Kaptunk pár gyerekholmit és egyelőre nem veszek többet, majd csak akkor, amikor szükség lesz valamire. Kiságyunk már van, babakocsi is, most jön meg a pelenkázó. És vettem egy cumit... – vallja be.

A boldog nagymama, Ági édesanyja jön majd Szegedre, segíteni az első hetekben. Hogy azután mi lesz? – Nem gondolkozom ennyire előre... Mindenesetre én vagyok az első a kortárs balettben, aki aktív táncosként szül – ezért mondtam, hogy Dani lesz az első „kortárs baba", várja is nagyon mindenki az együttesben, drukkolnak nekünk. De hogy mikor fogok majd újra színpadon dolgozni, azt most nem tudom megmondani. Ebben alighanem Dani „dönt" majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas dugó az 5-ösön

Szeged - Óriási forgalmi dugóba kerültek csütörtökön a főváros felől az M5-ösön Szegedre érkezők. A… Tovább olvasom