Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Martonyi: az Unió nem engedi be a génmódosított élelmiszereket

Magyarországnak jelenleg érdeke, hogy megvalósuljon az EU-USA egyezmény, mert az tovább erősítené a hazai külkereskedelmi mérleget és a vállalkozásokat.
- Nem igaz, hogy az Egyesült Államok veszélyezteti az Európai Unió gazdaságát, mert a világ legnagyobb exportőre 15 százalékkal az Unió. Ezért Európa ma nem tekinthető gyengébb félnek - mondta Martonyi János, volt külügyminiszter Európai Unió és az USA között körvonalazódó szabadkereskedelmi megállapodásról a szegedi Gazdaságtudományi Kar CIB Ecodemia Vállalati Egyetem elnevezésű nyári előadássorozatán.

Hozzátette: Magyarországnak jelenleg érdeke, hogy megvalósuljon az egyezmény, mert az tovább erősítené a hazai külkereskedelmi mérleget és a vállalkozásokat. Martonyi János elmondta: az Európai Bizottság arra törekszik, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti árumozgást ne terheljék vámok. Ugyanakkor Európa nem kíván engedi az egészségvédelemből és az élelmiszer-biztonságból, ezért szó sem lehet például a genetikailag módosított vagy hormonkezelt élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozás lazításáról. A vámok eltörlése mellett cél az uniós és az amerikai termékszabványok kölcsönös elismerése, vagy egy közös szabvány bevezetése. A Gazdaságtudományi Kar ingyenes nyári egyetemén július 1-jén a lakosság pénzügyi kultúrájáról, július 8-án a vállalkozások együttműködéséről, július 9-én a szegedi gazdasági környezetről hallhatnak az érdeklődők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közvetíti az Arte A varázsfuvolát

Alföldi Róbert szegedi produkciójával, A varázsfuvolával kezdődik hétfőn 19 órakor az idei… Tovább olvasom