Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mary Zsuzsi nem húzza ki a gyufát

Kübekháza - Kübekházán, az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen énekelt Mary Zsuzsi szombaton. A szegedi származású énekesnőt a róla szóló cikkekben inkább a fotó érdekli, az élethez pozitívan áll, és nem keres új szerelmet. A fellépés előtt beszélgettünk.

– Rövidesen színpadra áll, milyen a hangulata?
– Olyan lámpalázas vagyok, hogy borzasztó. Minden fellépés egy új premier. Mindig vannak a közönségben olyanok, akik még nem láttak, nekem pedig meg kell felelni.

– Mi az a kép, aminek meg akar felelni?
– Én vagyok a kép. A legkeményebb kritikusom én magam vagyok. Úgy kell lejönnöm a színpadról, hogy nem elég, hogy mindent megtettem, hanem hogy egy kicsit többet is tettem.

– Volt már, hogy ez nem sikerült?
– Volt, hogy én magammal nem voltam megelégedve. Lehet, hogy szorított a cipő, vagy más apróság történt, amit csak én vettem észre. Olyan, hogy hamisan énekeltem volna... Bár az is belefér. Hiszen az a cél, hogy a közönség velem együtt énekeljen. Néha én csuklom el egy kicsit, néha ők. Az mindegy. Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

Mary Zsuzsi: A színpadon nem elég mindent megtenni, annál sokkal több kell. Fotó: Segesvári Csaba
Mary Zsuzsi: A színpadon nem elég mindent megtenni, annál sokkal több kell. Fotó: Segesvári Csaba

– Saját show-műsort szeretne. Mikor lesz?
– Egyelőre lelomboznak a szerkesztők. Szerintük ez az időszak nem alkalmas arra, hogy az embereket boldoggá tegyük. Mindenkit csak a katasztrófa érdekel. Amit én szeretnék: humor, jókedv, mulatozás, pozitív hozzáállás az élethez. De sokat kell még arra várni, hogy erre legyen igény.

Meg lehet ismerni az utcán is

Mit tesz meg a szépségért? – kérdeztük Mary Zsuzsit, aki elmondta: maga festi és vágja a haját, saját kezűleg készíti a sminkjét – ami nélkül egyébként nem lép ki a házból. Az emberek ezt értékelik is, hiszen ő olyan, akit az utcán is meg lehet ismerni, mert majdnem úgy néz ki, mint a képernyőn. Kivéve, hogy a valóságban néhány kilóval vékonyabb, hiszen a kamera erősít. Ezért – vélekedik az énekesnő – aki sokat szerepel a tévében, annak muszáj fogyókúráznia. Neki azonban nincs ilyen gondja, mert ha valami jó vagy valami rossz éri, akkor nincs étvágya. Köztes pedig nem nagyon van.

A pozitív hozzáállás miből ered?
– Ilyennek születtem. Van egy nagyon előnyös hibám: nagyon hamar elfelejtem a rosszat, a jó viszont mindig bennem marad. Nem ismerem a bosszút, a gyűlöletet, a rosszindulatot. Nagyon hamar megbocsátok.

– Pedig lenne miért haragudni. Az utóbbi hónapokban állítólagos alkoholproblémáiról lehetett olvasni, a témáról többször volt férje, Klapka György beszélt.
– Az utolsó egy év nagyon kemény volt. De olyan hiú vagyok még 62 éves létemre is, hogy nekem csak az a fontos, hogy a fotó jó legyen. Hogy mit írnak a cikkben, az majdhogynem mindegy. A zseniális színész, Szendrő Józsi bácsi mondta mindig a titkárának, hogy csak azt nézze meg, hányszor van a neve az újságban. Nem fontos, hogy mit írnak, csak hogy szerepeljen a neve. Ha ez igaz, akkor nagyon jó nekem, mert nap nem telik el úgy, hogy ne szerepeljek. Eddig sem reagáltam ezekre a témákra, és amiket mostanában összeszednek, az a régi anyagok új feldolgozása.

– Azt nyilatkozta korábban, hogy ha megírná a memoárjait, lehet, hogy meg is ölnék miatta. Ez elég jó reklám. Elkezdte már?
– Nem. Én ezt komolyan gondoltam. Nagyon sok minden történt velem. Az igazság relatív, és más lehet a partnereim igazsága, más az, ahogy az én szemszögemből előadnám. Nem keresem a bajt, nem húzom ki a gyufát, egyelőre még csöndben vagyok, és hallgatok.

– Új szerelem?
– Most először a család, aztán a munka a legfontosabb. Egyszerűen csak arra koncentrálok, hogy minden menjen így tovább. Ha valami jön, akkor jön, de már nem keresem. Rájöttem, hogy ha valamit nagyon akarok, nem jön be. Hagyom majd magam a sorstól meglepni.

Olvasóink írták

  • 2. jambrik 2011. december 31. 17:31
    „Az igazság soha nem derül ki, ez a cikk olyan derűsnek mutatja. Ezt igazán a család tudja, hogy mi történt, nekünk maradnak temperamentumos, gyönyörű dalai, és mindent magával söprő előadásmódja! Nyugodjon békében! --Klapka azt nyilatkotkozta egyszer, mikor Zsuzsi odament 2-vagy 3 nővel élt, és zsuzsi maradt---hogy nem szégyelte elmondani,a véleményem---no, jobb ha nem írom ide, már öreg, kell neki a gondozó, akit jól megfizet!”
  • 1. delvers 2009. október 26. 17:43
    „Imádom Mary zsuzsit, és nemcsak azért mert szegedi származású! Igaza van, mikor nem foglalkozik a pletykákkal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvet írt a polgármester

Ásotthalom - Gondolatok Ásotthalomról címmel könyvet jelentetett meg Krisztin András, aki 1990-től… Tovább olvasom