Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Másfélmilliárdos szegedi lottóálmok

Legutóbb július 15-én örülhetett hazánkban az a szerencsés játékos, aki telitalálatot ért el az ötöslottón. Az azóta eltelt tizenöt héten nem talált gazdára a főnyeremény. A ma esti sorsoláson a telitalálatos szelvényért több mint másfélmilliárd forintot fizetnének. Ezzel az összeggel – ha már játékról van szó – mi is eljátszottunk.
Fotó: Frank Yvette
Talán nem a panel lenne a szerencsés nyertes álmainak netovábbja, pedig az ötöslottó ma esti főnyereményéből – több mint másfél milliárd forint – akár egy két lépcsőházas, ötemeletes ház összes lakását és garázsát is megvehetné az ember. Ezért – tízmillió forintot számolva egy-egy garázsos lakásra – háromszázmillió forintot kellene fizetnie az újdonsült milliárdosnak. Csak ebből a harminc lakásból, ha ötvenezer forintot kér el havonta albérlőitől, évente tizennyolcmillió forint ütné a markát. A befektetés teljes összege alig több mint tizenhat év alatt megtérülne.

Az újdonsült paneltulajdonos bizonyosan nem panelben szeretné leélni hátralevő életét: ha Szegeden akarna maradni, lakcímként akár az egyik előkelő szállodát is megjelölhetné. A Forrás Hotelben egy kétágyas szoba (teljes ellátással, szaunával, medencehasználattal és egyéb luxusszolgáltatásokkal) két fő részére évente 18 millió 615 ezer forintba kerülne. A szálloda vendégszeretetét (párjával együtt) több mint nyolcvan évig élvezhetné a telitalálatos szelvény tulajdonosa.

Szerencsés november

Minden idők legnagyobb hazai ötös lottó nyereményét – 5,1 milliárd forintot – 2003. november 28-án nyerte meg a máig ismeretlen szelvénytulajdonos. Egy évvel ezelőtt, 2005. november 5-én szintén született telitalálat: a nyertes több mint kétmilliárd forinttal gazdagodott. A szerencsét hozó számok sora akkor a 15, 22, 28, 41, 57 volt.

Ha Szeged javát akarná szolgálni a nyertes, és a 3-as vonalán is minél hamarabb Tatra villamosokat szeretne látni, mindössze 100-120 millióval kellene beszállnia a fejlesztésekbe. Dózsa Gábor, az SZKT igazgatója elmondta, a Tatrák már a garázsban állnak, csak a villamosfordulók kialakítása hiányzik a vonalon. A cirka százmillióból a vadasparknál és a Fonógyári út végére tervezett fordulót lehetne megépíteni. Ezzel szemben Combino-villamosból csak egyre futná a nyereményből: a BKV 820 millió forintért vásárolta darabját.

A másfél milliárd forint tulajdonosa egy esztendőre a világ leggazdagabb klubjává tehetné a Pick-Szeged kézilabda csapatát. Mint azt Rea Attila elmondta, csak a BL-győztes Ciudad Real büszkélkedhet évente ekkora költségvetéssel. A csapat marketingreferense azonban azt ajánlaná a leendő nyertesnek, ha a Pickbe fektetné nyereményét, évi ötszázmillióból is meg tudnák oldani, hogy három éven keresztül BL-döntős és magyar bajnok csapata legyen a városnak. A közönség például olyan játékosoknak tapsolhatna, mint az egykori szegedi kedvenc, a jelenleg a Barcelona színeiben játszó Nagy László és csapattársa Iker Romero, vagy a Ciudad Real hálóját őrző Sterbik Árpád. A három klasszis Szegedre szerződtetése körülbelül 270 millió forint lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Gregor Józseftől

A szegedi Belvárosi temetőben ma délután 3 órakor vesznek végső búcsút a 66 éves korában egy hete… Tovább olvasom