Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Másnaposságra: savanyú tökfőzelék

Szeged - Savanyú tökfőzelék, korhelyleves, illetve jéghideg pezsgő vagy búzasör – a macskajaj gyógyításának módszerei szegedi hírességek szerint. Volt, aki egyszerűen azt mondta: nem kell előző este inni. Az ötletek szilveszter előtt jól jöhetnek.
 Sör, bor, whisky

Szilágyi Annamária és Háló Pál kedvence az alkoholos italok közül a száraz vörösbor. Annamária feje a pezsgőben lévő buborékoktól megfájdul, ezért a szilvaszeri italt csak hosszú kavargatás után tudná meginni. Úgy meg nincs sok értelme, úgyhogy egyszerűen nem iszik pezsgőt. Gyimesi László csak szilveszterkor koccint pezsgővel, egyébként inkább sörözik vagy ritkán whiskyt iszik.
– Amit előző este utoljára ittál, azt idd másnap reggel! – így hangzik a másnaposság gyógyításának egyik receptje. De mi van akkor, ha tequila
sunrise-t vagy fehér oroszt fogyasztottunk utoljára, ezeket pedig hozzávalók és/vagy tehetség híján nem tudjuk otthon elkészíteni? Szegedi ismert emberektől kértünk tippeket a macskajaj elkerülésére. A graffiti bölcsességet – „kerüld a másnaposságot, maradj részeg!" – hosszú távon nem tartjuk célravezetőnek.

– Kutyaharapást szőrével – vallja Jakab Tamás színművész, aki elárulta, hogy Angyal Mária rendezőtől tanulta a bevált gyógyszert: jéghideg pezsgőt kell inni éhgyomorra – hogy édes vagy száraz, az szabadon választható –, utána pedig jöhet a korhelyleves. Pezsgőmámor – jellemezte a módszert a színész, de a korrekt tájékoztatás jegyében hozzátette: neki magának még január elsején sem lesz mit gyógyítani, ő ugyanis jó ideje egyáltalán nem iszik alkoholt.

Nem iszik és soha nem is ivott Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója, aki ezen egyszerű oknál fogva másnapos sem volt soha.
– Lehet, hogy deviáns vagyok ebből a szempontból, de szeretem, ha mindig tiszta a fejem – mondta, majd megosztotta velünk a legbiztosabb tippet: aki nem akar másnapos lenni, az előző nap ne igyon.
Akinek ez túlságosan spártai megoldás, annak következzen Háló Pál, a Storyville Jazz Band vezetőjének tanácsa: hideg búzasör, sok folyadék és rengeteg pihenés.

– Szerencsére egyre ritkábban fordul elő, hogy szükségem lenne rá – közölte a zenész, aki szerint egyébként a másnaposság elleni legjobb étel a savanyú tökfőzelék. Ezt ő maga is remekül el tudja készíteni.
Szilágyi Annamária a Beszélő fejek 3-ban alkoholista lelkészfeleséget alakít, ezért tőle is érdeklődtünk: mi válik be másnap. Szerinte a kutyaharapást szőrével módszer semmiképpen.

– Rég voltam már ilyen helyzetben. Ha véletlenül mégis előfordult, akkor a kúra: sok pihenés és sok folyadék.
– Rengeteg víz és alvás – értett egyet Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, aki a receptet egy fontos összetevővel egészítette ki: egy szem Cataflam. Szerinte ez a biztos módszer, de – mondta ő is – neki magának borzasztóan ritkán van rá szüksége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhát és pénzt raboltak szegedi hajléktalanoktól

Szeged - Ruhát és pénzt raboltak ismeretlen tettesen a karácsonyi napokban szegedi hajléktalanoktól. Mindkét esetben meg is verték a sértetteket. Tovább olvasom