Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Másodfokú belvízvédekezés már Szatymazon is

Csongrád megyében jelenleg 22 ezer hektár belvízzel elöntött terület van, de belterületeken rendkívüli helyzet nem alakult ki. Jelenleg 16 településen első fokú, Csanyteleken, Szatymazon és Bakson másodfokú belvízvédekezés folyik.
Fotó: Karnok Csaba
A védelmi erők kölcsönösen segítenek egymásnak, ha kell záporszivattyúkat adnak kölcsön – tudtuk meg Andó Mihálytól. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság főmérnöke hozzátette: a társulati és állami csatornákon a vízszállító képességet igyekeznek javítani. Fontos az, hogy gyorsabban és alacsonyabb szinten vezessék le a vizet, hogy az összekapcsolódó csatornarendszerek a kezdőponttól a befogadóig képes legyenek az érkező vizeket a folyókba juttatni. A belvizet elsődlegesen a belterületekről vezetik le.
Jelenleg a vízgazdálkodási társulatok 12 csatornaszakaszon dolgoznak, közben a vízügy 7 szakaszon gyorsítja a lefolyást. Huszonhárom szivattyútelep működik, de a folyók magas vízállása ellenére is 400 ezer köbméter belvíz gravitációs úton jut a befogadóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katica hazajuthat az első születésnapjára

Katica még meg sem született, máris eldőlt a sorsa. A kórházból intézetbe került, mivel édesanyja… Tovább olvasom