Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Mától a Pickbe olvad be a Délhús

November 30-ával a Délhús Zrt. beolvad a Pickbe, a társaság Pick Szeged Zrt. néven működik tovább – az egyesítés várható időpontjáról lapunkban már korábban beszámoltunk.
November 30-ával a Délhús Zrt. beolvad a Pickbe, a társaság Pick Szeged Zrt. néven működik tovább – az egyesítés várható időpontjáról lapunkban már korábban beszámoltunk. Kovács László elnök-vezérigazgató elmondta: az egybeolvadásnak köszönhetően hatékonyabb, eredményesebb cég jön létre. Elindul egy olyan szakosodási folyamat a cég négy gyárán belül, amely megszünteti a párhuzamosságokat.

A Pick Szeged Zrt. egyesített társaság jegyzett tőkéje négymilliárd forint feletti, amely megegyezik a beolvadás előtti Pick-alaptőkével. A cégcsoport idén várhatóan mintegy 65 milliárd forint árbevételt ér el, amely az előzetes tervekhez képest is 4-5 milliárdos növekedést jelent. A tranzakcióval egy időben öt szatellitcég, a Délhús-Food, az Inga-Délhús, a Meat Szolgáltató, a Meat-Transz és a Ringa Kereskedelmi Kft. is beolvad a Pickbe, amelyek a Délhús száz százalékban saját tulajdonú kft.-i voltak. Ezekre a csoport egységesedése miatt ugyanis már nincs szükség. Létszámleépítést nem terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkoznának a szakorvosok

A háziorvosokhoz és a fogorvosokhoz hasonlóan egyéni vállalkozóként vagy társas vállalkozás… Tovább olvasom