Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Matyi gólya kiugrott a boltba

Szeged - "Mit csinálsz itt, Matyi? Már megint megszöktél, az anyád úristenit!"
– Mit csinálsz itt, Matyi? Már megint megszöktél, az anyád úristenit! Vissza kéne menned a tanyára – kiabált egy kerékpározó férfi tegnap reggel a Cserepes soron, amikor meglátta az út szélén „legelésző" gólyát. Meg sem várta Matyi válaszát, továbbtekert. Nem ő volt az egyetlen, aki megállt a gólya mellett, az emberek csodálkozva figyelték az áruház melletti füves területen élelem után kutató madarat. Úgy tűnt, a gólya ismeri az épített környezetet, senkitől sem riadt meg. Lábán fekete gyűrűt viselt, esze ágában sem volt elrepülni.

Matyi gólya kiugrott a boltba. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Hogy honnan keveredett a gólya az áruházi parkolóba? – Tőlünk szökött meg, ő egy megmentett madár. Időként kijár, nem kell félteni. Gyorsabb, mint a Cserepes sori kutyák, mi sem tudjuk befogni. Ismeri az összes gondozót, egyszerűen elszalad előlük – mondta a szökevény gólyáról Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója. Megjegyezte, ha végez a gólya, általában hazamegy a vadasparkba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 5000 a megyei matrica: jól járnak a Szegedre ingázók

Évente 5000 forint lesz az autósoknak a megyei autópálya matrica, ezzel a szegedi elkerülőket is használhatják. A kisbuszosok, fuvarozók sokkal többet fizetnek 2015. január elsejétől. Tovább olvasom