Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Mazsorett- és motoros felvonulás a Bordányi Falunapokon

Bordány – A XIX. Bordányi Falunapok első napján motoros felvonulást, mazsorett és pompon bemutatókat tekinthettek meg a résztvevők.
A hivatalos megnyitó Tanács Gábor polgármester köszöntőjével reggel tízkor kezdődött, de ekkor még igen kevés volt az érdeklődő. Dél körül azonban felpezsdült hangulat, egyre több látogató érkezett a rendezvényre. A délután fél egykor kezdődött motoros programokon már kisebb tömeg vett részt. A Bordányi Motorosok Baráti Köre által szervezett találkozón közel 300 motoros regisztrált a helyszínen, akik nagy hangrobaj és tapsvihar kíséretében végigmotoroztak a településen.

Ezt követően leállították járműveiket, amelyeket egész délután mustrálhattak az érdeklődők. „Összetartó csapat vagyunk, nem csak felvonulásokon veszünk részt, de évente közösen szervezünk több napig tartó belföldi és külföldi motoros túrákat is" – mondta az egyik felvonuló.

A kiállított, egyedi motorok mellett egy lóval megjelenő látogató is komoly feltűnést keltett. Sokan fel is kéredzkedtek a paripa hátára, és közös fotót készítettek vele. „Maxi rendkívül nyugodt állat, gyakran veszünk részt hasonló eseményeken, ahol Maxi mindig rengeteg csodálót szerez" – mondta Széchenyi Anna, a 13 éves haflingi gazdája.

A bordányi falunapon jártunk - motorosok és majorettek. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A felvonulást követően a színpadon is kezdetét vették a programok, a fellépő Lajkó Gizi és Kovács Gábor mulatós zenével szórakoztatta a résztvevőket. A zenés produkciót mazsorettbemutatók követték, kadett, junior és szenior korcsoportban versenyző formációk adták elő produkcióikat. A bámészkodók érdeklődve figyelték a változatos műsorszámokat.

Este Janicsák Veca és Zsomboys-koncert várta a látogatókat.
Érdemes ma is kilátogatni a faluba, a rendezvények hétfőn is folytatódnak, táncbemutatókkal és további zenei fellépőkkel.

Olvasóink írták

 • 5. Katyvaszka 2011. június 14. 18:10
  „A műsorok nem voltak rosszak, de a hangtechnika hangminősége némi kívánnivalót hagyott maga után, nem egészen XXI. századinak tűnt. Az utóbbi pár évben volt már jobb is.”
 • 4. purgator 2011. június 14. 10:43
  „Szokás szerint utólag örülhet a kedves olvasó, mi minden történt a környékben. Nem lehetne ezeket a programokat esetleg előre közölni, mondjuk ha volt precedense, az előző sikereinek méltatásával?”
 • 3. sügér63 2011. június 13. 22:18
  „Nekem a gitáros előadás is tetszett.”
 • 2. lajosbácsi 2011. június 13. 20:42
  „és csak a motoros felvonulás volt akkora élmény, hogy a 42-ből 37 képen az van? a hivatásos fotósnak azt is kattingatnia kellene, ami kevésbé érdekli. Bár a sárga ruhás táncos kislány dekoltázsát szépen lencsevégre kapta. kétszer is....”
 • 1. fili-busz 2011. június 13. 13:07
  „Gratulálok a felvonolóknak.
  Kívánok balesetmentes (okos)motorozást!
  De azért nincs ebben az országban akkora baj, mint ahogy itt egyesek beállítják, ha ilyen motorokra tellik.
  Egyébként, örülök ha tellik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás, lopás két boltban is Szegeden

Egy eladónő lélekjelenlétének köszönhetően nem sikerült elmenekülnie a bolti rablónak, egy másik üzletből sportcipőt akartak lopni. Tovább olvasom