Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

MDF: téma a választási kudarc

Csongrád megye - A Csongrád megyeiek is Makay Zsoltot támogatták az MDF elnöki tisztségére. A párt szegedi szervezete két irodájából csak az egyiket tartja meg. Folyamatosan téma a választási kudarc.
Makay Zsolt választmányi elnököt választotta pártelnökké az MDF tegnapi országos gyűlésén. Őt támogatta a Csongrád megyei szervezet is. Rabi Mihály megyei elnök ezt azzal indokolta, hogy bíznak az általa felvázolt programban, amellyel a Magyar Demokrata Fórum jobbközép pártként újra elfoglalhatja helyét a magyar politikai életben.

A szegedi csoport elnöke, Tímárné Horváth Magdolna arra a kérdésre, hogy mivel töltötte a párt szegedi és megyei szervezete a választások óta eltelt időt, elmondta: próbálják összeszedni magukat a lesújtó eredmény után. Rabi hozzátette: a választási bukás továbbra is téma, értékelése folyamatosan napirenden van.

A szegedi elnök azt mondta, a pártnak ki kell tűznie egyetlen irányvonalat, azt kell követnie, határozott jobboldali politikát kell folytatnia. Emlékeztetett: a Csongrád megyeiek ellenezték az SZDSZ-szel való szövetséget.

Tímárné szerint a tagság nem csökkent, de takarékossági okokból Szegeden már nem tartanak fenn két irodát: a Gyertyámos utcaiból kiköltöznek, és csak a Tábor utcai helyiség marad.

Rabi Mihály az mondta, a vasárnapi gyűlésen az önkormányzati választásokra vonatkozó konkrét lépésekről nem volt szó. Tisztújítás a helyhatósági választások után lesz.

Az MDF-nek azért kellett új elnököt választania, mert Dávid Ibolya a választások első fordulójának éjszakáján lemondott elnöki tisztségéről.

Olvasóink írták

  • 2. papsajt 2010. június 21. 17:15
    „Ibolya és Károly megcsinálta :)”
  • 1. jozko 2010. június 21. 14:21
    „Vagy esetleg így: Kudarc a választási téma...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bangladesben operált a szegedi sebész

Szeged - Három hónapot töltött Bangladesben, Chittagongban egy szegedi gyermeksebész. Juhász László… Tovább olvasom