Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Mécsesek gyúltak a Rerrich Béla téren

Szeged. Az 1956-os forradalmi eseményekről tegnap délután fél öttől a Rerrich Béla téren emlékeztek meg - beszédet mondott B. Nagy László és Fejér Dénes, valamint a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai

készültek műsorral.
A Politikai Foglyok Országos Szövetségének (Pofosz) elnöke, Fejér Dénes harcolt ’56-ban, és kijelentette, hogy az a 12 nap életük legszebb és legértékesebb ajándéka volt. Élő tanúkként állnak most itt, akik büszkék egykori tetteikre.
Mécsesek gyúltak a Rerrich Béla téren - GALÉRIA


B. Nagy László országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet Melocco Miklós szobrára, mely mellett az ünnepség zajlott: a szabadság pillangóját cipelők a kérészéletű forradalom, a szabadságért vállalt fájdalom, örök seb jelképe. Felidézte, hogyan zajlottak az ’56-os események Szegeden, és milyen eredményei lettek a forradalomnak az országban és az egész világon.

Az ünnepi műsort és beszédeket követően számos intézmény és szervezet, párt képviselői helyeztek el koszorút, köztük B. Nagy László, Holubán Csilla, Kakas Béla, Haág Zalán, a város önkormányzata nevében Tóth Károly és Kerek Attila. A koszorúzást követően mécseseket gyújtottak a szobor talapzatánál ’56 emlékére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Sándor emlékezett az '56-os hősökre

Szabó Sándor emlékezett az '56-os hősökre
Nagy Imre Rákóczi téri szobránál rendezték meg hétfőn délelőtt 11 órakor a városi díszünnepséget,… Tovább olvasom