Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Medencében élnek a Fűrész utcaiak

Szeged - Olykor 10-15 centiméteres kátyúk, esős időben hatalmas pocsolyák teszik szinte teljesen járhatatlanná a szegedi Fűrész utcát. Az önkormányzati képviselő szerint a város egyik legrosszabb utcájában élnek az itt lakók.
– Ha már megírták, milyen rossz a Bakay Nándor utcában élni, nézzenek szét nálunk – hívta fel a figyelmünket a Fűrész utcára lapunk Csörög rovatában egy olvasónk. Javaslatára leparkoltunk az utcában, rögtön meg is szólított bennünket egy ott lakó, miközben az első, körülbelül 10 centi mély kátyút vizsgáltuk.

– 38 éve élek itt, azóta folyamatosan romlik az út állapota – panaszolta Temesvári László. A férfi elmondta, az utcában 16 ház található, az utóbbi években többször cseréltek víz- és gázvezetéket, amelyek az épületekhez vezettek. Olyankor mindig szétverték az aszfaltot, de nem hozták helyre megfelelően. Az apró kátyúk folyamatosan nagyobbra nőttek.

Kátyúban: Temesvári László 38 éve él a Fűrész utcában. Fotó: Frank Yvette
Kátyúban: Temesvári László 38 éve él a Fűrész utcában.
Fotó: Frank Yvette

– Amikor a Bakayn cseréltek vezetéket, mindig itt álltak meg a munkagépek, ezek tovább rontottak a helyzeten – magyarázta Temesvári László.

Az utcában található legveszélyesebb, körülbelül 15 centis úthézagba a férfi bele is állt, mint mondta, kocsival nem is mer áthajtani rajta. Bele is tudott volna feküdni, de nem akart sáros lenni a fotó kedvéért. A néhány nappal ezelőtti eső nyomott hagyott az utcában, hatalmas pocsolyák alakultak ki, az ismeretlen autósnak könnyen rámehet az alváza, mivel több kátyú nem látszik a víztől. A férfi elmondta, rendszeresek a hasonló esetek. Belenyúltunk az egyik kátyúba, megfogtuk az aszfaltot: meglepetésünkre egy kis darab út a kezünkben maradt.

A Fűrész utca a Rigó és a Bakay Nándor utcát köti össze, a Boros Józseffel az első párhuzamos utca. Hossza alig több 100 méternél. Hétvégenként tele van parkoló autóval, mivel nem kell érte fizetni, sokan innen közelítik meg a Mars téri piacot. Aki nem akar behajtani az Árkád Szegedbe, annak is ideális hely. Ez Temesvári Lászlót azonban nem zavarja, szerinte ezzel nincs gond, hiszen szabályosan állnak meg a sofőrök. – A gond az önkormányzattal van, úgy oldották meg a problémát, hogy kitettek egy 30-as korlátozó táblát – tette hozzá.

2015-ig biztosan marad a kátyútenger. Fotó: Frank Yvette
2015-ig biztosan marad a kátyútenger.
Fotó: Frank Yvette

Ménesi Imre (MSZP) önkormányzati képviselő kérdésünkre elmondta, utoljára 2010-ben lett volna rá pénz, hogy felújítsák az utcát, de akkor sajnos kifutottak az időből. – Azóta a Fidesz–Jobbik szövetség nem szavaz meg pénzt hasonló felújításra olyan körzetben, ahol szocialista a képviselő, így sajnos nem tudok semmi biztosat mondani a Fűrész utcaiaknak. Szeged egyik legrosszabb állapotú utcájáról van szó, amely egy hatalmas medencére emlékeztet. Néhány éve sikerült befednünk néhány lyukat, de az csak rövid ideig maradt úgy. Teljes felújítására lenne szükség, a városüzemeltetésnél kiemelt helyen szerepel az ügy. 2015 előtt azonban biztosan nem oldódik meg a probléma.

Hol a legrosszabb élni? Írja meg nekünk a Facebookon!


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsombó: áfonyástól a szegfűszeges kolbászig

20 csapat vett részt idén a zsombói kolbász és hurkatöltő versenyen. Tovább olvasom