Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Medikus versmondó, mérnöknek készülő dzsesszénekes

Szeged - Új szerepben mutatkozhattak be a szegedi egyetem hallgatói: költők, írók, előadóművészek lehettek azok is, akik ezen önkifejezési formáktól távolabbi területen kezdték el tanulmányaikat.
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kulturális irodája több versenyt is hirdetett, a díjakat tegnap osztották ki a legjobbak között. Az egyetemi zenei verseny első helyezettjei: komolyzene kategóriában az oboázó Papp Viola Zsuzsanna (orvostanhallgató); népzenében Kopasz Zsófia népdalénekes (óvodapedagógus) és Jankov Gyöngyvér; dzsessz, musical, sanzon kategóriában az élelmiszermérnöknek készülő Patkós Ibolya énekes. Medikus, Szabó Dorottya nyerte meg az egyetemi vers- és prózamondó versenyt. Az „Én írok levelet magának..." című szerelmeslevél-pályázaton pedig egy biológia szakos hallgató, Juhász Erika nyerte el a pálmát. A „Nyári napnak alkonyulatánál, megállék a kanyargó Tiszánál..." elnevezésű verspályázat aranyérmese a magyar szakra járó Hajnal Zsolt lett. A művészet barátaihoz hasonlóan a tudományos kutatómunkával kísérletező tehetségek pénzjutalmat is kaptak a tegnapi ünnepségen: Baranyai Tamás (orvostanhallgató), Benedek Noémi Mária (bölcsész), a vegyésznek készülők közül Czeglédi Eszter és Lukács Zsófia , illetve Náfrádi Lilla (pszichológia szakos) nyerte el az SZTE Sófi Alapítvány különdíját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: döbrögis viszonyok a kistelepüléseken

Közokirat-hamisítás és hivatallal való visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést az LMP. Tatár Gábor ruzsai képviselő tudomása szerint a település tűzoltóparancsnokának hamis az érettségi bizonyítványa.
Tovább olvasom