Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Mediterrán épület Sándorfalván

Sándorfalva - Átadás átadást követett az utóbbi időben Sándorfalván. Csak néhány példát említve: felújították a bölcsődét és a Pallavicini-kastélyt. A városvezetés következő nagy feladata a szennyvízberuházás megvalósítása.
– Szinte karácsonyi ajándékként került a „fa alá" a négy év munkájának eredménye: az új iskolánk, a Pallavicini-kastély, a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ, az új, kibővített bölcsőde, a buszpályaudvar és az új idősek napközi otthona. A sorból nem maradhat ki a felújított könyvtár sem – sorolta Kakas Béla. Sándorfalva polgármesterét arra kértük: mutassa be nekünk a felújított Pallavicini-kastélyt és a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központot.

Először a kastélyban néztünk szét. Frissfesték-illatban, gyönyörű új bútorok között, vörös szőnyegen sétálunk.

– Itt illő módon tudjuk bemutatni a települést alapító Pallavicini család, Budai Sándor citerakészítő és a helyi citerazenekar történetét – magyarázta a polgármester. Hozzátette: az alsó térben kávézót üzemeltetnek majd, amely különböző rendezvények helyszínéül is szolgálhat. Mint ahogyan a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ is – a mediterrán épületet bármelyik település megirigyelheti Sándorfalvától. Az ablakokon, ajtókon beáradó napfény élettel tölti meg a teret. A központot a február 5-i Sportbálon avatják.

A Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központot a február 5-i Sportbálon avatják. Fotó: DM/DV
A Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központot a február 5-i Sportbálon avatják.
Fotó: DM/DV

– Négy évvel ezelőtt Sándorfalva megkapta a városi rangot, a feladata az volt, hogy valóban várossá is váljon. A küzdelem eredményeit most már láthatjuk. Fontos megjegyeznem, hogy mindeközben egyensúlyban tudtuk tartani az önerőarányokat, a költségvetési lehetőségeinket, egyszóval a város nem verte magát adósságokba, sőt a megvalósult projekteknek köszönhetően megduplázta vagyonát – magyarázta a polgármester.

A városvezetés a modern buszpályaudvar kialakításával is kedvezett a sándorfalviaknak, hiszen sokan Szegedre járnak dolgozni. Az itt lakók életében hamarosan bekövetkezik még egy igazán nagy változás, amellyel Sándorfalva valóban eléri az európai uniós kisvárosi szintet. Ez pedig nem más, mint a szennyvízberuházás. A polgármester elmondta: ez a legközelebbi nagy feladat, amelyet a városvezetés meg szeretne oldani.

Olvasóink írták

 • 6. hal-kan 2011. január 31. 19:32
  „A kávézót nem Valaki fogja üzemeltetni, hanem a Kulturális Központ ... bár kedves Történész mégis csak eltaláltad a Valakit, mert az intézmény jogi személy.
  ... és tényleg úri kaszinó lesz, mert a sándorfalvi felső 10.000 fogja használni... (lakosság létszám 8.200 fő)”
 • 5. történész 2011. január 31. 17:35
  „Hááát biztos a valaki által üzemeltetett elit kávézótól,,,vagy ahogy mondogatják az úri kaszinótól..”
 • 4. florian70 2011. január 31. 14:17
  „1. zoltanszabo 2011.01.31. 11:15

  Miért szegeden nincs fejlődés? ,hol éltél eddig? mert nem itt az biztos ,vagy nem vagy valami tájékozót.Melyik?”
 • 3. frakk 2011. január 31. 12:58
  „Hogy ez az épület mitől "mediterrán" nem tudok rájönni. Kétségtelenül szép.
  Egyébként Sándorfalván sem tudják mi a produktív beruházás ?????”
 • 2. N.P. 2011. január 31. 12:38
  „A múzeum úgy kellett mint egy falat kenyér! Tömegeket fog vonzani a világ minden tájáról, miközben az iskolát néhány év múlva (...a rossz nyelvek szerint...) már az egyház fogja üzemeltetni.”
 • 1. zoltanszabo 2011. január 31. 11:15
  „Ez igen ! Gratulálok nekik ! Ezek az épületek bárhol megállnák a helyüket. Ide érdemes kiköltözni pl. Szegedről. Itt van fejlődés, jó a vezetés is. Ott öröm élni. Kevés helyre mondható ez el.
  További jó munkát minden ott élőnek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb gyermek születik

A Szeged környéki kistelepülések közül elöregedőben van Dóc és a szatymazi tanyavilág lakossága is. Tovább olvasom