Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Mediterrán konyhával nyitott meg a Katedrális, a püspökség luxusétterme

Mediterrán konyhával nyitott meg a Katedrális, a püspökség luxusétterme
Teljes titokban minden reklám, felhajtás és a sajtónak ígért meghívás és tájékoztatás nélkül március 15-én szerdán megnyílt a püspökség étterme, a Katedrális.
Mint ahogy azt kedden megírtuk,nemzeti ünnepünkön,  az 1848-as forradalom 169. évfordulóján, március 15-én, szerdán minden felhajtás nélkül, szinte teljes titokban megnyílt a püspökség luxusétterme, a Katedrális a Dóm téren.

Teljes titokban minden reklám, felhajtás és a sajtónak ígért meghívás és tájékoztatás nélkül március 15-én szerdán megnyílt a püspökség étterme, a Katerdális. Az étterem ötletének megszületéséről, majd annak megvalósulásáról, az azt övező felháborodásról többször beszámoltunk lapukban. (itt, itt és itt)

A Dóm látogatóközpontjának oldalsó bejáratánál, ez az étterem bejárata is, egy embernagyságú késre és villára erősített étlapon és a készülő ételek illatán kívül semmi sem utalt arra, hogy itt egy luxusétterem nyílt. Vendéggel nem találkoztunk, de sokan érdeklődve olvasgatták és fotózták az étlapot. Egy házaspárnak különösen tetszett, hogy mint fogalmaztak , biztos a szegényekre gondolva, zarándok menü is kapható 1500 forintért.
 
Az étlap egyébként ízléses, jól olvasható, a mai bisztrókonyhákhoz hasonlóan rövid. Az ételek mind könnyű, kímélőek, magyaros beütés csak a zarándok menünél és a mangalicakarajnál fedezhető fel. A kínálat inkább könnyed, mediterrán jellegű. A legdrágább tétel a rombuszhal tormás céklakrémmel, avokádóval 3950 forintért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőkés azt kérte, ne hagyjuk el a hazánkat, B. Nagy szerint bátran úszunk az árral szemben a függetlenségünkért

Tőkés azt kérte, ne hagyjuk el a hazánkat, B. Nagy szerint bátran úszunk az árral szemben a függetlenségünkért
A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Szeged - Megyei Kormányhivatal a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban rendezett családi napot és ünnepi megemlékezést március 15-e alkalmából. Tovább olvasom