Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Medve matek a Móra-parkban

Furfangos észjárás, és jó ötletek - ez volt az alapvető feltétele annak, hogy valaki sikeresen megoldja a Medve Szabadtéri Matekverseny feladatait. Szegeden erre ezerkétszázan vállalkoztak, hat kategóriában oldva meg a fejtörőket.
A Matematika Összeköt Egyesület arra vállalkozott, hogy bebizonyítsa, a matematika igenis lehet élmény is. Ezt tapasztalhatták meg vasárnap a Móra-parkban a Medve Szabadtéri Matekverseny résztvevői. – Azt kell kiszámolnunk, hogy mikor érkezik meg egy vonat, de nagyon nyakatekerten van leírva a feladat.
Medve matek a Móra-parkban - Galéria


Először le kell egyszerűsítenünk, utána kilogikázzuk a helyes megoldást – tudtuk meg Báthory Bencétől, aki két csapattársával a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumból érkezett. Tőlük nem messze a makói József Attila Gimnázium tanulói törték a fejüket egy másik feladaton. Az ötödikesek épp azt próbálták kiszámolni, hogy róka Melindának mennyi fabatkája volt, amiből csokoládét vásárolhatott. – Már megoldottuk, 48 fabatka a helyes megfejtés – újságolta Kuklics Marcell, aki Kovács Leventével épp annak örült, hogy az első akadályt sikerrel vették a versenyen.

Gyimesi Bernadett szervező lapunknak elmondta, a felső tagozatosok és középiskolások mellett felnőtteket is vártak. – Nagyjából 380 csapat érkezett a versenyre, vagyis 1200 embert fogadtunk – tette hozzá. Szegedre túlnyomórészt Csongrád megyéből érkeztek, de mind a hét helyszínre az ország bármely pontjából lehetett jelentkezni az 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok és vállalkozó kedvű felnőtteknek meghirdetett Medve Szabadtéri Matekversenyre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május végén adják át a jubileumi Dömötör-díjakat Szegeden

Huszadik alkalommal adják át Dömötör-díjakat, a szegedi színházi szakma elismeréseit hagyományos… Tovább olvasom