Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Még a mikróban is csempész cigit találtak a pénzügyőrök Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 760 doboz adózatlan cigarettát és 13 kiló fogyasztási dohányt foglaltak le három személyautóban és egy tehergépjárműben Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek.
A pénzügyőrök egy finn rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. Az autót vezető koszovói férfi úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelenteni való árut.

A NAV munkatársai a nyilatkozat ellenére az autót félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat során a pótkerék gyári üregéből, a csomagtartó oldalkárpitja mögül, valamint az utazótáskából összesen 438 doboz Camel márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Ezt követően egy cseh kamiont ellenőriztek a pénzügyőrök. A sofőr ugyancsak azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök félreállították, hogy átvizsgálhassák a vezetőfülkét. Gyanújuk beigazolódott, hiszen a jármű gyári rekeszeiből, valamint a fülkében található mikrohullámú sütőből összesen 95 doboz különböző – Lucky Strike, Camel – márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.
Még a mikróban is csempész cigit találtak a pénzügyőrök Röszkén - GALÉRIA

Hamarosan egy bosnyák autó szigorított ellenőrzése hozott eredményt. Annak ellenére, hogy a járművet vezető szerb férfi nem jelentett be vámköteles árut, a pénzügyőrök összesen 130 doboz – Wall Street márkájú – adózatlan cigarettát pakoltak ki a gépkocsi első és hátsó ülései alól és a könyöklőből.

Fennakadt a pénzügyőrök rostáján az a finn rendszámú személyautó is, amelynek a hátsó ülése előtti gyári tárolóból, valamint a sofőr csomagjaiból összesen 13 kilogramm adózatlan fogyasztási dohány és 100 doboz – Gauloises, Esse és Milano márkájú – adózatlan cigaretta került elő. 

A NAV munkatársai a 1,5 millió forint értékű – négy ügyet érintő – cigaretta- és dohányszállítmányt lefoglalták, az ügyeket pedig költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak. 

A felderítésekről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Nincs átmenet

"Túlkapások miatt persze bármely kormány leváltható. De kérdés, ki jön helyette? Létezhet jobb?" Tovább olvasom