Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház

Szeged - Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház, a mintegy 200 millió forintos, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható - közölte a beruházást végző Marengo Kft. szerdán.
A Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán elnyert 131 millió forintos uniós forrás bevonásával létesít inkubátorházat egy négyszintes irodaépület átalakításával Újszegeden az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Kft. Az egyetemi város fiatal vállalkozásai mellett határon túli cégek is otthonra lelhetnek a komplexumban. A közel 200 milliós, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható.

Saját tulajdonú, Szeged Újszegedi városrészében található irodaház átalakításának tervével indult a Dél-Alföldi Operatív Program inkubátorház létrehozására kiírt 2009-es pályázatán az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Real Estate Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. A "Re-concept Vállalkozói Inkubátorház kialakítása Szegeden" elnevezésű projekt keretében az Európai Uniótól nyert 131 millió 118 ezer 424 forintos támogatást közel 60 millió forint saját forrással kiegészítve száz irodahelységet alakítanak ki a négyszintes, kétezer négyzetméteres Tisza-parti épületben.

A komplexumban új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások számára, kedvezményes konstrukciókban nyílik lehetőség iroda bérlésére. A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen rendelkezésre álló üzleti, marketing, coaching, HR- és jogi tanácsadást, valamint postaszolgálatot is igénybe vehetnek. Az üzleti fecskeház programozott épület lesz, tehát a beköltöző cégek az energiafelhasználásukért nem átalányt, hanem a tényleges fogyasztást fizetik. A legújabb épületgépészeti megoldások mellett az infokommunikációs eszközök rendszere is teljes körű lesz; telefon, fax, nagy sebességű, szélessávú internet és saját használatú szerver is a bérlők rendelkezésére áll majd.

A projektgazda olyan működési modellben gondolkodik, amelyben a házon belüli cégek modulszerűen összekapcsolódva, egymás szolgáltatásait fokozottan igénybe veszik. A bérlők kiválasztásánál fontos szempont lesz a jelentkezők tevékenységének beilleszthetősége a tervezett házon belüli, üzleti együttműködésbe.

A Marengo Kft. szakemberei a régió frissen alapított vállalkozásain kívül kiemelten számítanak a Szegedi Tudományegyetem cégalapító hallgatóinak, valamint a Magyarországra települő, határainkon túli vállalatok tulajdonosainak érdeklődésére.

A közel 200 milliós beruházás márciusban indul, a befejezést októberre tervezik - írta szerdai közleményében a beruházást végző Marengo Kft.

Olvasóink írták

 • 3. szilléri 2011. február 02. 18:14
  „A legszebb a ,,Colorádó állam, kb. Cserepes sor !!!!!!!!!!!!!!!

  Szerintem a pályázat elbírálót is le kéne csukni mint a szoci ,,suslágit " gyferecet!!!!!!!!!!!!!

  Seft és Jattt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. szilléri 2011. február 02. 18:11
  „,,A Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán elnyert 131 millió forintos uniós forrás bevonásával létesít inkubátorházat egy négyszintes irodaépület átalakításával Újszegeden az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Kft."

  ,,Az Indotek Zrt.-t tulajdonosai, a Colorado állambéli Bohemian Group of Companies (Stryker Foundation and Trust) és más privát befektetési alapok és kockázati tőke befektetők vagyonának kezelésére hozták létre 1997-ben Kevin & Thorn Rt. néven. A cégünk neve 1998-ban változott Indotek Befektetési Rt.-re.

  Vállalatunk vagyonkezelői tevékenységét elsősorban a magyar ingatlanpiacon, főként Budapesten gyakorolja, de portfoliónkban egyre nagyobb számban szerepelnek vidéki ingatlanok is. Beruházásaink üzleti célú ingatlanok - irodaházak és raktárak - megszerzésére és hasznosítására irányulnak, emellett lakóparkok és egyéb, lakás céljára hasznosítható ingatlanok fejlesztésével is foglalkozunk."

  Az ötösöm lenne annyira biztos mint ez a lenyúlás !!!!!!!!!!!!!”
 • 1. szpirigonzálesz 2011. február 02. 12:52
  „Régóta van inkubátorház Szegeden a volt KISZ-tábor területén.

  A mostaninál elfelejtették a helyszínt megjelölni.
  Gondolom az volt USZV nehezen kiadható, régóta parlagon heverő épületét igyekszik most
  inkubátorházzá felspirázni a háziúr:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 ezren csobbantak a mórahalmi gyógyfürdőben januárban

Megszerették a családok a tavaly októberben 880 millióból elkészült gyermekfürdőt és szaunavilágot Mórahalmon. Tovább olvasom