Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Még egy plasztiklap a diákok tárcájába

Az általános és középiskolás diákok november 30-áig kapják meg az újonnan bevezetett oktatási azonosító számukat tartalmazó plasztikkártyát. A számra a korszerű nyilvántartás érdekében van szükség.
Az Oktatási Minisztérium döntése alapján a közoktatásban résztvevő diákok és pedagógusok tizenegy számból álló azonosítót kapnak ezekben a napokban. A tárca szerint az új számsorra azért van szükség, hogy korszerű és naprakész nyilvántartást vezethessenek ezekről a személyekről. Így tudják biztosítani, hogy az állami támogatások, juttatások csak az arra jogosultak számára lehessenek elérhetők. A közelmúltban ugyanis az ország több iskolájában is előfordult, hogy az intézmények „fantomdiákok" után vették fel a támogatást. Az utazási kedvezmények jogtalan igénybevétele pedig mindennapos a végzett diákok körében. Az azonosító már az elektronikus ügyintézés jegyében született meg, és a jövőben a diákigazolványok igénylését is egyszerűsíti majd.

A Vedres István Építőipari Szakközépiskola igazgatója, Dobó László szerint a diákok még nem tudnak arról, hogy mire jó az új plasztikkártya. – Iskolánkban is folyamatban van az azonosító kiosztása, amikor átadjuk, elmondjuk azt is, hogy mire való – mondta el az igazgató, aki szerint a fölvételi eljárást is megkönnyíti majd a most bevezetett újítás.

Huber Máté, a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója már megkapta az azonosítót, tájékoztatták arról is, mire tudja majd használni. – Nálunk ezen a héten hangosbemondón keresztül ábécésorrendben szólítják a tanulókat, hogy vegyék át a kártyát, most a K betűnél tartunk – mondta el Máté.

A jövőben a felsőoktatásban is bevezetik az azonosító számot, de ennek határidejéről egyelőre még nem döntöttek.

F.G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grundagend a grundon

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Szegeden a belvárosi parkolók zsúfoltságának csökkentésére. A… Tovább olvasom