Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Még jelentkezhetnek a Czeglédy-ügy károsultjai

Három hetük maradt a jelentkezésre a Czeglédy-ügy károsultjainak, akik február 28-áig nyújthatják be kárigényüket.
 Csongrád megye kormányablakaiban jelentkezhetnek még a hónap végéig a Czeglédy-ügy károsultjai, azaz akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata arról tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy érdemes sietni, mert a határidő jogvesztő hatályú. A kormányablakokban a kérelemnyomtatványon benyújtott kárrendezéshez a károsultaknak csatolniuk kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat.

A nyomozás eddigi adatai szerint megalapozott a gyanú, hogy az országban nyolc iskolaszövetkezet egy kft.-n keresztül közvetlen kapcsolatban állt a Human Operátor Zrt.-vel, ezek közül kettő Csongrád megyei: egy makói és egy szegedi központú.

Czeglédy Csaba – az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője – és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott.

A bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Mikor lesz jó színház?

"Szegedi lakosként mi is arra kényszerülünk, hogy a fővárosban, Gödöllőn, Békéscsabán, Szentesen,… Tovább olvasom