Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Még keresik a szegedi vadasparkból elszökött hiúzt

Szeged - Valaki kibontotta a szegedi vadaspark egyik lakójának, egy hiúznak a kifutókerítését a szombat déli órákban. Az állat kiszabadult, de az éjszaka folyamán sem bukkantak a nyomára. Vasárnap tovább keresték, élő csapdákat is kihelyztek, de csak egy rókát fogtak.
Ismeretlen tettes feltehetően aszombaton a Szegedi Vadasparkban kibontotta a park egyik lakójának, a hiúznak a kifutókerítését. Az állat ezt kihasználva a déli órákban kijutott tartási helyéről.

A vadaspark igazgatója, Veprik Róbert bízott abban, hogy estére a jószág visszamegy kifutójához, de az állat nem került elő, pedig egész éjszaka keresték. Az igazgató vasárnap reggel azt mondta a delmagyar-hu érdeklődésére, hogy tovább kutatják a nagymacskát, de igazán csak esténként van komolyabb esélyük a rejtőzködő állatot megtalálni.

Vasárnap kora délután is hívtuk az igazgatót, aki elmondta, még mindig nem találják a hiúzt. A vadaspark területén három élő csapdát is elhelyeztek - ezek nem sértik meg a befogott állatot - de csak egy rókát fogtak. A hiúzról nem érkezett lakossági bejelentés, így vélhetően a vadaspark területén lehet. - Nem zárjuk be a vadasparkot, továbbra is várjuk a vendégeinket. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a kiszökött hiúz nem jelent veszélyt a látogatókra - mondta el Veprik Róbert.

Korábban:  

A vadaspark illetékese szombat kora délután értesítette a rendőrséget, egyúttal az elszabadult jószág keresésére indultak, ám ezideig nem bukkantak nyomára.

- Egy fiatal példányról van szó, amelyet nemrég hoztak Dortmundból - mondta el Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. Hozzátette: a nagymacska feltehetően még a park területén van, az 54 hektár valamelyik erdős részén. Ha pedig onnan is kiszökött volna, akkor is az erdő közelébe kóborolhat, a hiúz ugyanis alapvetően rejtőzködő életmódot folytat. Az igazgató arra számít, hogy estére a jószág visszamegy kifutójához, a helyén maradt testvéréhez.

A vadaspark igazgatója bízik abban, hogy a hiúz a park területén rejtőzött el.
A vadaspark igazgatója bízik abban, hogy a hiúz a park területén rejtőzött el.

– Most az a legnagyobb gondja, hogy hová meneküljön, nagyon fiatal, egyéves állat, nem keresi az ember társaságát, fél tőle – tette hozzá Veprik Róbert. Nem kergetjük, hiszen attól csak még messzebb menekülne. Ha valaki mégis látná, értesítse a vadasparkot vagy a rendőrséget, ne szorítsák sarokba, mert akkor menekülni próbál.

A rendőrség kéri mindazokat, akik a hiúzt látják, azonnal hívják a 107, 112-es segélyhívószámot, illetőleg a Vadaspark 30/470-92-74-es számát.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szemlét megkezdte, rongálás gyanúja alapján kezdeményezett eljárást ismeretlen tettes ellen.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. lollantyú 2008. október 28. 18:11
  „a hiúz mondjon le!”
 • 49. malory 2008. október 24. 12:51
  „A párja a testvére... Amúgy meg azóta már látták a kifutója körül, de még nem sikerült befogni. Gondolom jól érzi magát az erdőben is. A szabadon lévő nyuszikból is lehet, hogy falatozott már. :)

  Egyébként el lehet ám menni más városok ún. vadasparkjaiba, pl a Kecskemétibe, ahol a belépő 600 Ft és nevetséges az egész. Van pár háziállat kis ólakban, az is mind anorexiás.
  A szegedi tényleg szép, fejlődik, az állatokat jól etetik, jól bánnak velük. Én havonta többször is megfordulok itt, pedig itthon is 5 állat van.

  Akinek meg erről is a politika jut eszébe, az forduljon orvoshoz. Szokott lenni néhány ilyen fosagyú is kint, amikor 20an csodálják a szurikátákat és elkezdenek politizálni. Itt sem értem, mi helye ennek. Sok frusztrált barom.”
 • 48. csanyiv 2008. október 20. 19:35
  „Károly, remélem amit írtál poén volt, vagy maximum pillanatnyi elmezavarnak betudható.
  Ha már Botka, 2002 óta nagyságrenddel több támogatással és pályázati pénzek felhasználásával végzik a Vadaspark fejlesztését, de gondolom nem vagy ott gyakori látogató, ha képes voltál ennyi marhaságot leírni...”
 • 47. flexsnake 2008. október 20. 10:11
  „Azóta új fejlemények vannak és kiderült megint nem kaptuk meg a teljes információt.Az egyik gondozó látta távozni a macsekot és egyedül távozott.Szóval valószínűleg nem végzi fazékban ha nem koborol el.Bár a társa ott van ugyhogy szerintem visszamegy.

  Ne zsidózzatok meg komcsizzatok mert kiderült hogy macsek úr úgy döntött lofrál egyett.
  Bár én azért megvizsgálnám milyen kapcsolatban voltak a párjával, lehet már válni készültek :)”
 • 46. Cat_ 2008. október 19. 23:10
  „Ezért is a zsidók a hibásak. Meg a komcsik. Meg a buzik.”
 • 45. Loves Karoly 2008. október 19. 22:42
  „Megbomlott a kerites mert oreg volt. Botka nem adott ra penzt. Nem artana mar egy kormanyvaltas. Akkor az ilyen nem fordulna elo! A mdf is addig legenykedik amig nem roluk van szo , mert ugy a Gyurcsany meg a bandaja nem teteleznek fel ilyet nemzetiseg meg a zsidok ugye . Na mindegy. Rohadt hiuz az is most szokte meg magat amikor a bankvalsag itt kopog az ajton a Csanyi OTP reszvenyeivel. Az OTP is HAZUDIK!”
 • 44. Cat_ 2008. október 19. 21:42
  „Emberünk gondolkodik; hömm, nem t´om kifizetni a villanyszámlát, merarohadtgyurcsány. Mi legyen? Á, megvan, lenyúlok egy hiúzt a Vadasparkból.
  Logikus.”
 • 43. vik 2008. október 19. 21:35
  „42. XDXDXDXDXDXD ez JÓÓÓÓÓÓÓÓ”
 • 42. catroot 2008. október 19. 20:37
  „39. a hiúz eltűnésének mi köze a megszorításokhoz?!”
 • 41. beles bela 2008. október 19. 19:28
  „Ne keressetek, mert befogtam , megsuttottem es a lepenylesombe mind betomtem!
  Vot hiuz nincs hiuz.”
 • 40. SP 2008. október 19. 18:22
  „Értékes állatokon nincs csip, és GPS keresési lehetőség?”
 • 39. dédike 2008. október 19. 17:40
  „Nos egy kicsit fura,ha kiengedték és senki nem látta.Szerintem elvitték,mert csak így tűnhet el nyomtalanul.Lehet,hogy már nincs is az országban.Ma már azt is ellopják ami le van betonozva.Mi lesz itt ha újabb megszorítások jönnek.”
 • 38. zsazsanéni 2008. október 19. 16:30
  „Tényleg nagy az isten állatkertje,hogy még ott sem biztonságos semmi.Lassan nem csak a megunt kutyát,macsakákat eresztik szélnek,hanem a kigyót,békát kitudja mi mindent.Mert divat,hogy különlegességeket tartsunk otthon a csodapalotákban.Legyen mit mutogatni a baráti körnek,hogy nekünk még ilyen is van.Nem csodálnám,hogy valami ilyen helyen legyen ez a hiúz is.Macska helyett ezt mutogatják,lám nekünk még erre is tellik.Tényleg a Vadaspark az idelátogatókat szolgálja és biztos sok pénzbe is kerül a fenntartása.De,hogy valakinek ennyi esze legyen,hogy megbontja és kiereszti,vagy netán rendelésre elviszi onnan a vadat az már sok.Drukkolok,hogy előkerüljön s visszatérjen a helyére.”
 • 37. roy 2008. október 19. 16:14
  „Úgy látszik nagy az Isten (két lábú)állatkertje!
  Egy "embernek"hogy lehet annyi esze!!!
  Én beengedném egy félórára az oroszlánokhoz kerítést bontani...biztos elmenne a kedve”
 • 36. netuddki 2008. október 19. 15:20
  „35. flexsnake -nak
  Hee Tee, tucc valamit, azok a lakatok rézbű vannak é ?
  Érdekel a dolog meg a halászlé is !”
 • 35. flexsnake 2008. október 19. 14:23
  „Ennek kapcsán eszembe jutott hogy mióta Veprik az igazgató azóta több állat van a vadasparkban, az egész területet megújították,bővítették pedig pénz most sincs több mint elötte volt.Ért hozzá, jó lenne ha az a barom aki megbontotta a kerítést tiszteletben tartaná hogy a vadaspark Szeged egyik turistavonzó látványossága és nem kevésbé a helyi lakosoké.Még jó hogy a piranhak lelakatolt akváriumban vannak mert szerintem már régen halléként végezték volna.”
 • 34. nem mindegy 2008. október 19. 13:04
  „Majd megtalálja az aki kiengedte, és eladja jó pénzért, vagy már el is adta...”
 • 33. Lákátos Véndél 2008. október 19. 12:23
  „Jóóóváné átvisszük, csák hálgássmánél. Té mír ném áttál á múltkor kóstolót á tápírbulé ámit ittén vágtál á csáládoddál léje áz úttéstén?
  Álig várom ám hogy légyén bivály, zsiráfé, éléfánt (micsádá kocsonyá léssz á féjibül, ázok á hátálmás fülék, orrmány hmmmm), mér ezék eléggé cinó állátkák. Ézék á rohátt gádzsók égy száros normális állátkertét sém tudnák csinyánijé, látták vóná strássszburgbá milyén égy zoo, ném lénnénék ilyén béképzélték.

  Szomszéd! Váné álumínium fóliád, mért nékünk csák táblákbán ván és ném tudom bélétékérni á húústé?”
 • 32. Kis Kocka Kancsal 2008. október 19. 12:14
  „Té Véndél!

  Há mén nem hozod át? Há fűzzük mán meg! Foktam tégnap két sünet, akkurák, mint a dévla de elférnek együtt a kondírban!”
 • 31. Lákátos Véndél 2008. október 19. 12:10
  „Hiúz! Nekem tetszett!

  Ván éládó cicám, nágy, kicikét pöttyös és olyán árányos pámács ván á fülijén. Tégnáp fogáttuk béje, mér itten kóborolt, montám is á purgyéknák, hogy nám kéll mindént házáhoznijukéé. Hájják még há ném így vóóté.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve vagyunk Barátok közt

Szeged - Ünnepel a Barátok közt. Napra pontosan tíz éve követhetjük nap mint nap figyelemmel Berényi Miklós és Claudia harcát a hatalomért. Tovább olvasom