Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Még kórházban van, de már javul a hatéves kisfiú állapota

Még kórházban van, de már javul a hatéves kisfiú állapota
Csaknem hétszázezer forinttal segítették a Csongrád megyei focisták és magánszemélyek az őssejt-transzplantáción átesett hatéves zsombói Leidecker Máté családját. A kisfiút még kórházban ápolják, de lassan javul az állapota.
A Zsombó SE és a Szentmihály SE kezdeményezte az „Egy család vagyunk" elnevezésű adománygyűjtési akciót, azért, hogy az őssejt-transzplantáción átesett hatéves zsombói Leidecker Mátét és családját segítsék. Az akció sikeres volt, az eddig összegyűlt pénzt a zsombói focipályán Mihálffy Zsolt, a Zsombó SE elnöke és Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának elnöke adta át a fiú testvéreinek szombat délelőtt.

– Mostanáig 682 ezer forintot sikerült gyűjtenünk, amit 53 támogató adott össze, a nagyobb részét környékbeli sportegyesületek és magánszemélyek. Ezzel persze nincs vége, tovább folytatjuk a gyűjtést, és amivel csak tudjuk, segítjük a nehéz helyzetbe került családot – mondta lapunknak Mihálffy Zsolt.
 

A pénznek pedig megvan a helye. Erről már a kisfiú egyik testvére beszélt. – Nehéz körülmények között élünk, van mire költenünk az adományt, amit ezúton is köszönünk. Minden segítségért hálásak vagyunk – mondta Mocsári Szilvia.

Máté testvéreitől azt is megtudtuk, hogy már az őssejtkezelés felénél járnak. Az orvosok azt mondták nekik, hogy száz nap alatt derül ki, sikerült-e a beavatkozás. Ötven nap már letelt. Addig a kisfiú még biztosan kórházban marad, főképpen azért, mert csak egy steril szobába tudna hazamenni, ez azonban még nem adott a családnak.
 

– Most úgy tűnik, hogy talán ez a kérdés is megoldódik, de erről egyelőre nem szeretnék beszélni – mondta még Szilvia.

A zsombói családról már többször írtunk lapunkban. A kisfiúról tavaly év végén derült ki, hogy súlyos beteg: szervezete nem termelt trombocitát. Januárban döntöttek úgy az orvosok, hogy csontvelő-transzplantációra van szükség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norvégiából is jöttek az Anna-napi búcsúra

Norvégiából is jöttek az Anna-napi búcsúra
A gumiból készült édességeké és a vurstliban megszokott játékoké volt a főszerep a hétvégi Anna-nap búcsún Algyőn. Tovább olvasom