Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Még marad a fűtés

Május közepéig készenlétben van a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a fűtést csak külön kérésre vagy kitartó melegedés esetén állítják le. Az még nem látható, hogy a tavalyinál többet kell-e fizetni a téli szezonért a fogyasztóknak. Újabb díjcsökkentő fejlesztés nem várható.
Nem maradnak hidegek a radiátorok a szegedi távfűtéses lakásokban húsvét után sem, noha a közvéleményben még fűtési szezonként élő, féléves téli időszak április 16-án véget ért.

Básthy Gábor, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta, május 15-éig készenlétben vannak, és csak akkor állítják le a fűtést, ha a hőmérsékleti átlag három napon át tizenkét fok fölött alakul. Igaz ugyan, hogy a következő pár napban a meteorológusok szerint viszonylag jó idő lesz, az utána következő időszak azonban nem látható át – így marad a fűtés. Ugyanakkor minden lakóközösség kérheti a távfűtés leállítását, ahogyan az újraindítását is. Ez utóbbi legföljebb két napon belül megoldható, de már fél nap alatt is érezhető a melegedés azokban a lakóépületekben, ahol csak röviddel korábban zárták el a fűtést.

A május közepéig tartó készenlét miatt pótfűtésről nem beszélhetünk, az eddigi áron juthatnak a lakók az április közepe utáni hőszolgáltatáshoz. Az ügyvezető egyelőre nem tudott választ adni arra, hogy többet vagy kevesebbet kell-e fizetni a fogyasztóknak a télen elhasznált hőmennyiség után, mint tavaly. Mint mondta, ez a fűtött napok számától és a fűtési szezon átlaghőmérsékletétől egyaránt függ.

– További díjcsökkentő hatású fejlesztésekre már nem számíthatnak a fogyasztók – jelentette ki Básthy Gábor. Az elmúlt időszakban 1 milliárd 400 milliós beruházás részeként szereztek be és működtetnek hat gázmotoros, energiatermelő berendezést, amelynek köszönhetően januártól kismértékben csökkent a szolgáltatás ára. Idén a szokásos karbantartási, felújítási munkálatokra – például kazáncserékre, fűtőház-renoválásokra – fordítanak csak jelentősebb összeget, százmilliós nagyságrendben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott szalámiért 800 ezres büntetés

Egy hónapon át ellenőrzött a boltokban a tisztiorvosi szolgálat és a fogyasztóvédelem. Az ÁNTSZ nem… Tovább olvasom