Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Még mindig az iskolák előtt a Kétfarkú Kutyapárt logói

Még mindig az iskolák előtt a Kétfarkú Kutyapárt logói
Több szegedi oktatási intézménynél is a járdákon hevernek a Magyar Kétfarkú Kutyapárt logói, pedig már háromnegyed év eltelt a választás óta. A párt szegedi szervezete szerint őrkutyák ezek, amelyek megjelennek, ha a diákok nagyon akarják.
Háromnegyed év telt el a 2018-as országgyűlési választás óta, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi szervezetének azonban még mindig nem sikerült eltüntetnie a logóit az utcákról. Dénes Ilona olvasónk jelezte, hogy nap mint nap látja az ábrákat a járdán azoknál az iskoláknál, ahol szavazókörök voltak.

Például a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája és a Csonka János Szakképző Iskolája előtt, valamint a Gregor József Általános Iskola előtt is. Olvasónk szerint nem helyénvaló, hogy a gyerekek tudatába beivódik a „nemtelen pártnak" a létezése.
 
Fotó: Karnok Csaba

Utánajártunk, és az említett intézmények mellett a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az Eötvös József Gimnázium bejáratnál is láttunk felfestéseket. Nemrégiben egyébként a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola előtt is ott díszelgett, de az intézmény kérésére a párt eltakarította.

A pártoknak egyébként egy hónapjuk volt arra, hogy a kampány eszközeitől megtisztítsák a településeket, aki ezt nem tette meg május 8-én 16 óráig, felszólítást kap. Ha ennek sem tesznek eleget, akkor bírság jár érte. Az önkormányzatok a határidő után akár maguk is eltávolíthatják a plakátokat, a költségeket pedig kiszámlázhatják.

A plakátokat, figyelemfelkeltő eszközöket a pártoknak károkozás nélkül kell leszedniük, ha mégis probléma adódna, akkor a helyreállítást is a nekik kell kifizetni.
 
Fotó: Karnok Csaba

 Az eset kapcsán megkerestük a párt szegedi szervezetét, kérdésünkre elmondták, az iskolák körüli kutyákat nem ők hozták létre, spontán megjelennek, ha elég sok gyerek akarja. Kiemelték, számukra is rendkívül kellemetlen, amikor a politika felüti a fejét az iskolák körül. Sose tennének ilyet, mint ahogy más se szokott, ami így helyes. Rendkívül pozitív, hogy Magyarország ebben is élen jár.

A párt gyermekpszichológus és űrkinológus szakértői megállapították, hogy az objektumok valószínűleg őrkutyák, amelyek épp az iskolák politikamentességét óvják – tették hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc migráns bújt meg négy kamionban

Kilenc migráns bújt meg négy kamionban
Kilenc külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra Röszkénél. Tovább olvasom