Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Még mindig bizonytalan a nagyfai fogház jövője

Nagyfa – Nem szabad Nagyfához nyúlni – jelentette ki Magyar Anna tegnap délután a Nagyfai Büntetés-végrehajtási Intézetben tartott sajtótájékoztatón.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, május közepén jelentek meg az első hírek arról, hogy öt magyarországi börtön – köztük a nagyfai – ideiglenes vagy végleges bezárását tervezi a kormány. Petrás Roland, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztályának vezetője nem cáfolta a híreket, azt mondta, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben át kell gondolniuk a minél költséghatékonyabb gazdálkodást. Hangsúlyozta, hogy a Nagyfán dolgozó mintegy 250 embernek nem kerül veszélybe a munkahelye, valamint hogy a fogház bezárásáról konkrét döntés még nem született.

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke tegnap azért látogatott az intézetbe, hogy személyesen is megkérdezze a szintén ott tartózkodó Csóti András vezérőrnagytól, a BV parancsnokának stratégiai helyettesétől, mi lesz az emberek, a közbiztonság, valamint a Nagyfa környékén elterülő, értékes, 800 hektáros terület sorsa. – Örömteli, hogy a földet nem akarják privatizálni, a dolgozók és a mintegy 400 fogvatartott jövőjével kapcsolatban ugyanakkor nem kaptam megnyugtató választ – mondta Magyar Anna. Megjegyezte, hogy az elmúlt években mintegy 500 millió forintot költöttek fejlesztésre az intézetben, a rabtartási költség – nagyjából 3500 forint naponta – az egyik legalacsonyabb az országban.

Olvasóink írták

  • 3. flexsnake 2009. június 12. 22:18
    „1. a gárdisták mellé? érdekes lenne.”
  • 2. CID 2009. június 11. 19:43
    „Azért, ez szép. Többet költünk a sittesekre, mint a létminimum. Gratula.”
  • 1. maci52 2009. június 11. 18:54
    „Ki kell meszelni az elvtársaknak,elvtársnőknek,9 hónap mulva sorbanállnak a bebocsájtásért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulás az utolsó tanítási napon

Deszk - Hivatalosan hétfő az utolsó tanítási nap – de már nem kell tanulással tölteniük a diákoknak a hétvégét: egyesek kirándulni mennek, mások az iskola felújítása miatt kapnak szabadnapot. Tovább olvasom