Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Még mindig nincs döntés a Rádió 88 sávjáról

Szeged - A szegedi Rádió 88 újabb 60 napos hosszabbítást kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Közben elindult Szegeden a református rádió is, híre szájról szájra terjed.
Továbbra sem határozott a Médiatanács a Szeged 95,4 megahertzre benyújtott pályázatokról. A Rádió 88 viszont december 20-án újabb 60 napra hosszabbíthatott, így továbbra is szól a pályáztatás alatt álló frekvencián. Tóth Géza, a rádió ügyvezető igazgatója emlékeztetett: tavaly januárban járt le az 1999-ben kötött megállapodásuk, azóta 60 naponta hosszabbítják meg.

A frekvenciapályázat várható eredményhirdetéséről érdeklődtünk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), de nem kaptunk de nem kaptunk konkrét választ. Ezt írták: "A beérkezett négy pályázati ajánlat alaki vizsgálata során a hiánypótlás vizsgálata után a Médiatanács várhatóan két héten belül dönt a pályázók pályázati nyilvántartásba vételéről. Ezt követi a pályázatok tartalmi vizsgálata, majd az eredményhirdetés. Az Mttv. értelmében hiánypótlási felhívásra a pályázatok tartalmi vizsgálatakor is van lehetősége a Médiatanácsnak."

Korábban megírtuk: a Rádió 88-at üzemeltető Telekom Kft.-n kívül három másik pályázó is jelentkezetett: a Leonardo Kft. – hozzájuk tartozik a szegedma.hu hírportál, a Telin Televízió és a Déli Szó –, egy Mészáros Máté nevű szegedi, de Budapesten élő magánszemély, illetve egy szegedi oktatási betéti társaság, a KLEIÓ Bt. Egy pályázatot alaki hiba miatt visszadobott a médiahatóság, a másik három pályázót hiánypótlásra kötelezte.

December 14-én elindult a korábban nem használt 87,9 MHz-en az Európa Rádió szegedi adása. A miskolci székhelyű református rádió tavaly az országban több településen is nyert pályázatot, a 87,9 MHz-ért pedig vele együtt összesen hatan indultak. A szegedi sugárzást tavaly szeptember 19-én kellett volna megkezdenie a rádiónak, amely halasztást kért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Az Európát szerződés kötelezi napi négy óra helyi jellegű műsor sugározására. Bacsó István, a rádió ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: több lehetséges partnerrel tárgyaltak, végül a Rádió 88-cal állapodtak meg, a szegedi rádió készíti a református rádió kötelező 4 óráját. Hallgatottsági adatokról is kérdeztük Bacsó Istvánt, aki szerint szegedi adatokról korai beszélni, például azért is, mert a rádiónak nincs pénze kampányra, a híre „egyházi vonalon, szájról szájra terjed".

Olvasóink írták

 • 15. Mjuriele 2012. január 18. 11:53
  „Én meg nem szeretem.
  sokszor csak törvénytelenül, egymás szavába vágva idétlenkednek egymás idióta viccein.
  Zene kevés, reklám annál több.
  Rádió pluszt sokan visszasírjuk.”
 • 14. l.martin 2012. január 17. 01:29
  „Egy valamit azért ne felejtsünk el... a frekvencia állami tulajdon, amit bizonyos időközönként pályázat formájában hasznosítanak. Hogy a pályázat mennyire tiszta vagy nem az más kérdés. Egy a lényeg... Ha a Rádió 88 veszít teljesen felesleges a felháborodás, mert a frekvencia nem az övéké... ők is csak bérlik műsorszolgáltatási díjért cserébe. Nagyjából ez úgy nézne ki, mintha egy plázában egyszercsak a főbérlő azt mondja az üzletnek, hogy egy másik üzlet üzemeltetője jobb tervet, jobb ajánlatot adott a következő néhány évre, így vele köt szerződést és neki adja ki az üzlethelyiséget. Nagyjából így működnek a pályázatok. Az emberek persze majd felháborodnak, tán még utcára is mennek és már látom előre, hogy a Facebookon is klub alakul rá, hogy ne szűnjön meg a 88, de ez csupán a megszokás miatt van. Nézzünk vissza milyen felhördulés volt a Sláger és a Danubius megszűnésével... azóta eltelt pár év és valahogy mindenki lecsillapodott, főleg úgy, hogy szinte csak a név változott nagyjából ugyanolyan lett a folytatás. Valószínű itt is az lesz... És hogy a Leonardo nyer biztosan? Ne legyünk ebbe olyan biztosan... maradjunk annyiban, hogy a Rádió 88 egyáltalán nincs rosszba a jobb oldallal, sőt ők is ugyanúgy befeküdtek mint mondjuk bármely másik pályázó, tehát ez most egy érdekes verseny lesz. De a 88 egyértelműen jobboldali... ha ez a műsorból nem is jön le (ami nem is lenne helyes), a vezetés mindenképpen arra húz. Ez nyílt titok a városban. Egyforma eséllyel indul a többiekkel szemben, sőt mivel van műsorszolgáltatási tapasztalata, ez még előny is lehet.”
 • 13. SP 2012. január 16. 22:59
  „Rádió 88 valaha,anno,
  az első jól vehető helyi sztereó ! FM adó volt Óriás munkásságának köszönhetően.

  A rádiósok amatőrök kódtáblázatában a "88"-nak igen pozitív hangulata van. Ott a helyük az éterben. Remélem maradnak, mert akkor " 99" a bírálóknak.”
 • 12. zoolii 2012. január 16. 17:46
  „Na akkor a leonardo fog nyerni, a többiek akár el se induljanak. És nem ám azért, mert jobbos. ÁÁÁÁÁ, még véletlenül se!”
 • 11. dömdödöm 2012. január 16. 15:19
  „a r88 évek óta meglehetősen jobbra tolódott. ezért nem kellene huhogni, hogy jajj majd biztosan a fideszes rádió nyer, ugyanis van már egy szegeden....”
 • 10. Jeti00 2012. január 16. 14:30
  „7.
  az m1-nek az F1 elég nagy bevétel lehet, mivel előtte utána reklámozhat illetve a felvételek jogai is hozzájuk tartoznak az országban, ha ügyesek jól járnak.
  Egyházi rádió szerintem se kell állami pénzen, tartsák fenn a hívők :D”
 • 9. gondolom 2012. január 16. 12:53
  „Ezt az egy rádiót hallgatom ,remélem nem veszi el ezt is a fidesz.Na szegedi fideszesek most legyetek igazi szegediek és álljatok li e rádió mellett.Kiváncsi leszek,habár ahogy ismerem őket viktor már kiadta az ukázt.”
 • 8. baloghiren 2012. január 16. 12:03
  „volt ilyen hogy radio88?sose hallottam”
 • 7. THK 2012. január 16. 10:56
  „6,
  rossz példa: az RTL többek között úgy "gazdálkodta ki" a F1-et, h mivel tilos reklámmal megszakítani a közvetítést, rendszeresen lenyomták kicsire a közvetítés képét, úgy nyomták be a reklámot...
  (nem csak a képet rontva el így, de teljesen fölülvágva vele persze a hangot, igen gyakran pont amikor csapatrádión hangzott el vmi fontos :( )

  a 88-ért sem lenne kár, jó eséllyel csak jobb jöhetne helyette”
 • 6. Larsson 2012. január 16. 10:20
  „Itt megint az a baj, hogy az egyházi rádiók a mi, adófizetők pénzéből élnek, engem a kereskedelmi rádiók sose zavartak, mert reklámokból előteremtik a pénzt és megélnek, de mi szükség van még egy csomó állam rádióra???
  Uez a véleményem az f1 közvetítésről, a retek klub bőven kigazdálkodta, az m1-en meg ha veszteséget csinálnak, akkor majd betömik a mi pénzünkből, ja és a retek saját pesti stúdióból közvetített, álmos mezei meg kiutazik a helyszínre!

  Na ezek fölösleges pénzszórások, pláne egy sz*rban lévő országban!”
 • 5. djjosehu 2012. január 16. 09:56
  „Sokak szerint (szerintem is) Magyarország legjobban "összerakott", legjobb arculatú helyi rádiója a 88. Látszik, hogy költöttek és folyamatosan költenek arra, hogy profi műsorszerkesztést kapjanak a hallgatók, jó a marketingjük, markánsak a hangok, megérdemelnék a folytatást. Én is maximálisan támogatom, hogy a frekvencián ne legyen változás. De hiába a hallgatói szándék, hiába a rádiósok küzdelme, már megszokhattuk, hogy hazánkban ez érdekli legkevésbé a döntéshozókat...”
 • 4. v.imre 2012. január 16. 09:19
  „Nem egyházi vonalon szereztem értesülést a szegedi Európa Rádióról a 87,9 MHz frekvencián, hanem a netről, de lényegtelen. Azóta a leghallgatottabb családunk körében a változatos, igényes programjaival. Egyáltalán nem "sugárzik" belőle, hogy egyházi csatorna. Csak ajánlani tudom mindenki számára.”
 • 3. csuszpicsuka 2012. január 16. 07:47
  „Hajrá!
  (Klubrádió sors?)”
 • 2. antiorange 2012. január 16. 07:25
  „Meg lennék lepve, ha nem a Leonardo nyerne...”
 • 1. IZMOS 2012. január 16. 06:48
  „Remélem nem fogják megszüntetni az egyetlen szegedi rádiót úgy mint a radioplusz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókkal tartoznak a kórházaknak a potyázók

Évi több tízmillió forint kárt okoznak az egészségügyi intézményeknek a potyázó betegek. Tovább olvasom